21 Април, 2017 20:06 1 922 0

Министърът на икономиката Теодор Седларски открива изложенията Техномебел и Светът на мебелите

  • иец-
  • изложение-
  • техномебел
Министърът на икономиката Теодор Седларски открива изложенията Техномебел и Светът на мебелите - 1

Специализираните изложения Техномебел и Светът на мебелите, които ще се проведат от 24 до 28 април в Интер Експо Център – София, ще бъдат открити от министъра на икономиката Теодор Седларски. Церемонията ще се състои на 24 април, от 14.00 часа. Потвърдено е и присъствието на проф. д-р Иван Палигоров (заместник – министър на земеделието и храните), Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Никола Стоянов, зам.-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България на АИКБ. По време на двете изложения продуктите си ще покажат над 180 фирми, а броят на представените компании е повече от 350. Най-новите технологии и изделия в сектора на дървообработването и мебелното производство ще бъдат изложени в шест изложбени зали на обща площ от 14 500 кв.м

За поредна година чуждестранните посетители на двете изложения имаха възможност да се включат в Hosted buyers program, която дава възможност за b2b срещи, създаване на нови контакти и развитие на бизнеса. През тази година от програмата ще се възползват повече от 30 представители на чуждестранни компании. Изложенията ще бъдат посетени от бизнес делегации и търговци от Армения, Белгия, Великобритания, Германия, Грузия, Канада, Румъния, Франция, Холандия и Швейцария.

Техномебел отчита силно чуждестранно присъствие

Изложението Техномебел отчита силно международно присъствие. На събитието, което всяка година среща професионалистите в мебелното производство, ще участват компании от Германия, Гърция, Италия, Македония, Полша, Румъния и Турция. На техните щандове посетителите ще открият най-новите декори на плочи, работни плотове, мебелни вратички, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, уреди за вграждане, мивки, смесители и още много продукти. Изложението е сред водещите бизнес събития за региона и платформа за осъществяване на b2b срещи, осъществяване на професионални форуми и демонстрации.

90% са българските фирми производители на Светът на мебелите

Паралелно с "Техномебел", както и през последните пет години, ще се проведе и "Светът на мебелите" – специализирано изложение за всички видове мебели и интериорен текстил, определян като форум за срещи и генериране на нови идеи в интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането. В изложението Светът на мебелите 90% от участниците са български производители.

Конкурси и награди в съпътстващата програма

За първи път в рамките на Светът на мебелите и Техномебел ще се проведе конкурс сред изложителите за най-добър щанд – ЩандЪТ. Организатори са Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП). Участниците в конкурса ще се оценяват по три критерия: оригиналност на дизайна, прецизност на изпълнението и аранжиране на експонатите. Победителят ще бъде избран от петчленно жури, в което има и чуждестранно участие – известен немски архитект, продуктов и интериорен дизайнер от Хамбург ще се включи в оценяването. През тази година ще се проведе и седмото издание на конкурса Българска мебел на годината. В него участват български компании производители на мебели, които показват най-добрите си и иновативни продукти, демонстрирайки креативност, предприемчивост и чувство за естетика и стил. Експертно жури от утвърдени дизайнери и архитекти ще направи оценяването на номинираните продукти. Всеки посетител също ще може да оцени участващите продукти и да даде гласа си за определянето на крайния победител във вота на публиката. Гласувалите ще участват в жребий за пет ваучера, всеки на стойност 500 лв.

Организаторите са подготвили и конкурс за детска рисунка - „Моят дом мечта". След успеха на събитието през 2016 г. Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) ще организира инициативата за втори път. Победителите ще бъдат наградени в двете възрастови групи - I-IV и V-II клас, на 28 април. БКДМП ще организира и „STUDY VISITS - учебни посещения". Целта е чрез тях да се информират учениците и преподавателите за актуалното в бранша, както и да подкрепи връзката между бизнеса и обазованието.

Млади български дизайнери

В рамките на Светът на мебелите екипът на ателие "ТРИОН" ще пресъздаде уюта и творческата атмосфера на едно малко шивашко ателие, чрез своята работилница „Отпечатък“. В рамките на изложенията отново ще се включи и българската група по дизайн „ЧЕРГА“.

От 24 до 27 април вратите на Техномебел и Светът на мебелите ще бъдат отворени за посетители от 10.00 до 18.30 часа, а на 28 април (петък) – от 10.00 до 16.00 часа. На 28 април входът е свободен.

Допълнителна информация за изложението можете да откриете и на: http://technomebel.bg/bg и http://furnitureexpo.bg/bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА