25 Април, 2017 09:48 3 144 1

Общината улеснява гражданите и бизнеса

  • услуги-
  • наг-
  • разрешение-
  • строеж

Всеки гражданин или фирма вече ще може да получава по-бързо и прозрачно в единен формат всички необходими административни актове по отношение на Разрешения за строеж, Разрешения за поставяне и Удостоверения за въвеждане в експлоатация. Това става възможно след проект по въвеждане на цялостна технологична платформа за управление на административния процес в Направление „Архитектура и градоустройство” (НАГ), изградена от българската геоинформационна компания „Мапекс”. Платформата обединява необходимата информация и административни документи и позволява ефективно управление на процесите в областта на устройството на територията във всички 24 районни администрации.

Като част от проекта, на Столична община са предоставени услуги свързани с бизнес анализ, консултиране, разработка на софтуерни и интернет приложения, внедряване на технологични решения, тестване и сега последваща поддръжка.

„С възможностите на най-новите технологии, ние улеснихме значително работата на експертите от НАГ и им предоставихме всички необходими технологични инструменти, за да могат да предоставят по-бързи и по-качествени услуги за гражданите от най-голямата община в България.”, казва Александър Лазаров, изпълнителен директор на „Мапекс”.

Системата дава възможност да се събира, съхранява и предоставя в електронен вид за използване от администрация, бизнеса и гражданите, цялата необходима информация за конкретна географска единица. Досега различните районни администрации работеха независимо една от друга и без автоматизирани инструменти, което удължаваше работата на служителите и забавяше времето за предоставяне на услуги към гражданите и бизнеса. Това се промени след разработването на специален софтуер, който унифицира и

автоматизира процесите по изготвяне на административни актове. Изградена е единна база данни за издадените към момента

административни актове и структурира архивите на издадените административни актове за цялата столична община. Това позволява издаването на различни справки за конкретен имот и подобрява прозрачността за граждани и бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абвгдежзий

    0 0 Отговор
    Небезизвестния алчен и бивш лапач от Софгео.