Last news in Fakti

26 Април, 2017 16:43 1 732 5

Събориха незаконни къщи

  • къщи-
  • събаряне-
  • пловдив
Събориха незаконни къщи - 1
Снимки: БТА

Европейският съд по правата на човека спря събарянето на незаконни ромски къщи в Арман махала в Пловдив. Съдиите искат от българската страна първо да осигури подслон за децата, болните и стари хора, както и за бременните, които обитават въпросните постройки.

Решението на европейските магистрати е базирано на иск от Юсеинова и други заведено срещу България.

Имотите, обект на съдебен спор, се намират между Арман махала и моста Карлоско шосе. За тях са издадени 26 заповеди за премахване на незаконни постройки. Днес бяха премахнати пет от тях. През 2016 г. са премахнати 11 от тях и остават още 10, които ще бъдат премахнати, когато се намери финансиране.

Събориха незаконни къщи


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ШРЕТЪ;

    17 1 Отговор
    Европейският съд по правата на човека - да си ги вземе циганите при него
  • 3 Титюн

    18 0 Отговор
    Така е, но е така, защото българските власти протакат работата с петилетки и десетилетия, вместо да сринат веднага нарушителите. Ако съборят незаконната постройка веднага щом започне да се строи, после няма "ромката бременна, хората страдат"...
  • 4 Morgoth

    15 1 Отговор
    Като решите да събаряте правете го бързо, докато се източи европейското дело да не е останала и една къща.
    После, ако случайно спечелят делото им дайте фургони в някое село където и последния пенсионер е умрял. Те разбира се няма да идат там и ще можете да ги преизползвате за следващите.
    Има ли воля за решаване на проблема правилните врати в законите ще бъдат намерени.
  • 5 Брат ми

    15 1 Отговор
    Настоявам ВЕДНАГА ,сички бездомни сигани да бъдат настанени в офисите на БХК :-)