Last news in Fakti

17 Май, 2017 06:15 4 069 1

Студентско общежитие на 14 етажа открива МУ-Пловдив

  • пловдив-
  • университет-
  • медицина-
  • общежитие
Студентско общежитие на 14 етажа открива МУ-Пловдив - 1

Медицински университет – Пловдив открива изцяло реновирано, основно ремонтирано и оборудвано студентско общежитие „Блок-2”. То се намира на ул. „Царевец” 2.

Студентското общежитие е на 14 етажа с общо 266 жилищни стаи за двама, като всяка стая е на площ 25 кв.м., със самостоятелен санитарен възел. Общежитието разполага и с 15 стаи за обслужващ персонал. Подготвен персонал поддържа отлична хигиена и всички възникнали повреди се отстраняват бързо от квалифицирани техници. Общежитието е за 503 студенти, като условията в него са изключително добри. То е санирано отвън с изолация и е сменена дограмата с ПВЦ.

Основно ремонтирани са всички стаи и общи части. Подменени са ВиК и ел. инсталации, подовите настилки и осветлението. Изградени са пожароизвестяваща система, система за видеонаблюдение и система за Интернет достъп до всяка стая. Монтирана е и съвременна домофонна система, осигуряваща връзка от портала до всяка стая.

Общежитието се охранява денонощно от охранителна фирма. На разположение са достатъчен брой съвременни професионални перални и сушилни машини, работещи с жетони и удовлетворяващи напълно нуждите и изискванията на студентите. Всяка стая е обзаведена с нови функционални мебели. Общежитието се отоплява от ТЕЦ. На входа на общежитието е инсталирана система за контролиран достъп посредством магнитни карти.

Съществуващите 4 броя стари амортизирани асансьори са сменени с нови отговарящи на всички съвременни стандарти. Подмяната на асансьорите реши един голям проблем с безопасността и направи удобен бърз достъп до всички стаи на 14-етажното общежитие. „Всичко е направено с основна и единствена цел – да се създадат оптимално добри битови условия за студентите от Университета”, съобщиха от ръководството на МУ-Пловдив.

Общата стойност на инвестицията за ремонта и подмяната на асансьорите е около 4 милиона лева и е изцяло със собствени средства на Медицински университет – Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.