Last news in Fakti

18 Май, 2017 06:21 4 708 11

Частен имот в средата на улица

  • улица-
  • строеж-
  • манастирски ливади-
  • казбек

Частен имот се появи по средата на улица в квартал „Манастирски ливади“ в София. Две поредни вечери живущите в района излизат на протест, заради затварянето на ул. „Казбек”, съобщава БНТ 2, тъй като на кръстовището на улицата с ул. „Ген. Стефан Тошев” има поставени заграждения.

Живущите в района разбират, че ще трябва да заобикалят, за да стигнат до домовете си. „Проблемът е, че улицата изчезва по средата”, казва жител на квартала. Друг допълва: „Последната новост за нас е прекъсването на улицата, която естествено по права линия ни дава възможност да излизаме на бул. „България”.

Работниците казват, че на картата може и да има улица, но по градоустройство няма. Пред БНТ 2 кметът на район „Витоша” инж. Теодор Петков, заявява, че строежът е напълно законен: „Там по регулация улица няма. Това че е асфалтирана, просто така било положението. По регулационен план, действащ от 2007 г., няма улица. И реално собствениците са си оградили собствения си имот.” Кметът на района коментира, че според застроителния план на мястото може да бъде изградена жилищна сграда с височина кота корниз до 15 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    25 5 Отговор
    Дали има връзка между затварянето на "Казбек",частната
    метростанция,продажбата на"Царските конюшни" за сто-
    тинки и това,че ГЕРБ са на власт.
  • 2 Герберасите на власта

    23 3 Отговор
    Не няма никаква връзка не и в България тук всичко е прозрачно дори и лъжите с който ни омайват вече 27 години.

    Коментиран от #5

  • 3 Натресена

    16 5 Отговор
    Я ! Какво се оплаквате ? Нали това искахте!
    Ето я вашата/нашата Д Е М О К Р А Ц И Я !
  • 4 Зорлем

    14 2 Отговор
    Хе-хе, всеки път като прочета или видя по телевизията нещо за "Манастирски ливади" и умирам от смях. Това да дадеш 2-3 торби с пари за нещо, забито в някаква кал и безпорядък не е занимание за всеки.

    Аз си признавам, че нямам толкова акъл, за да изкарам и похарча по такъв начин толкова пари...
  • 5 Гоуст

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Герберасите на власта":

    Много сте ми интересни такива пенсионери. А защо не кажете за лъжите, които ви омайваха 45 години?
  • 6 ДЯДО

    8 4 Отговор
    По регулационен план, действащ от 2007 г., няма улица.
    Та кога казвате Б.Б. създаде ГЕРБ и взе властта? Нещо с годините не се връзва Дядо попе и другарко К*рнинова
  • 7 niamatakav

    9 3 Отговор
    Ха сега се замислете как бихте коментирали, ако имота беше ваш и някой е решил да си прекара незаконно улица през него...
  • 8 Иван

    2 0 Отговор
    Ами не бих се учудил. Преди около 25 години там ул. Пирин беше глух черен път и не излизаше на бул. България. Един наш близък с джипа си постепенно прокара черния път да излиза на България. След години дойдоха и асфалтираха Пирин чак до България. А дали има план за това е друг въпрос. Та така и на съседната Казбек. Планове се правят ако има за крадене, иначе какво им пука.
  • 9 Николай

    2 0 Отговор
    Безумното в тази ситуация е, че преди има-няма половин година тази отсечка на ул. "Казбек" я направиха еднопосочна от бул. "Братя Бъкстон" в посока бул. "България".. Сега с това затваряне се оказва, че живеещите трябва да нарушат знака и от ул. "Родопски извор" да влязат надясно по "Казбек" в насрещното, за да се приберат вкъщи. Българските абсурди нямат край!! Само не разбрах въпросният кмет Теодор Петков колко пари е прибрал под масата от конкретния инвеститор.. Нищо, още малко така и след десет-петнайсет години всички тези кенефи в "Манастирски ливади" и в цяла София ще стоят празни.. Трябва да си ненормален да живееш в такава антихуманна среда.

    Коментиран от #10

  • 10 чичо Пенчо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Николай":

    Николай, ако знаеш само КОЛКО МНОГО СИ ПРАВ! С Ш...НАТА ДЕМОКРАЦИЯ (или това , което ни се сервираше с това име) направиха така, ЧЕ НАВОДНИХА СОФИЯ СЪС СЕЛЯНИ, А НАШИТЕ ДЕЦА ДА НАПУСКАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ> СЕГА СЕ ПРОДЪЛЖАВА В НАСОКАТА И СОФИЯНЦИ ДА ПОСЛЕДВАТ ДЕЦАТА СИ ОТ ТЕРМИНАЛ 2. Тикво, Тиквооооо, засрами се и се огледай ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО-иначе рискуваш да не остане И ЧОВЕК ДА ТЕ НАПСУВА В БЪЛГАРИЯ !!
  • 11 Краси

    0 0 Отговор
    Ако комунистите не бяха грабили имотите на хората след 9.9.44г., сега нямаше да има такива неразбории!!!