Last news in Fakti

9 Юни, 2017 06:14 1 715 0

Сляп инженер създаде умен дом (ВИДЕО)

  • сляп-
  • русия-
  • дом-
  • сергей милчаков
Сляп инженер създаде умен дом (ВИДЕО) - 1

Сляп инженер от руския град Красноярск създаде умен дом. По този начин Сергей Милчаков се опитва да направи по-комфортно не само своето жилище, но и къщите на инвалидите в Русия.

Сергей Милчаков е студент и се надява до завършването на образованието си неговата разработка да бъде на пазара в родината му.

Изобретателят признава, че е нужна още много работа, но създадената до момента система може да се контролира от обикновен смартфон.

Самият Сергей Милчаков признава, че е сляп по рождение, но това не му е пречило да се образова и развива. На пазара в Русия подобни системи са хиляда пъти по-скъпи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА