Last news in Fakti

1 Декември, 2017 06:21 9 447 7

Разглобяемите къщи (СНИМКИ)

  • архитектура-
  • дизайн-
  • къща

Къщи, които се разглобяват и се пренасят са новия хит на световния пазар. Цената им започва от 25 000 USD и може да достигне до 73 000 USD в зависимост от екстрите, които клиентът желае. Преместваемите имоти са дело на италианския архитект Ренато Видал. Къщата M.A.Di може да се построи (или по-точно сглоби) само за 6 часа.

Големината на имотите започва от 27 кв.м. Предлагат се също така двустайни имоти с големина 46 и 56 кв.м. и къщи семеен тип от 70 и 84 кв.м. Къщите са типови – двуетажни като при всяка на долния етаж има кухня, трапезария и баня, а спалните са на втория етаж. Имотите се предлагат с електричество, водопровод, канализация и система за отопление и вентилация.

Къщите са добре топлоизолирани с вата и пяна. По този начин те са добре защитени, както топлинно, така и от влага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЕВС

    53 2 Отговор
    Полезна информация за кметовете на Бургас, Хитрино, Смолян, Хасково, Мизия, Брезово, Берковица, Полски извор, Тръстиково, с. Тича, Девин, Дългопол, Аврен, Тополовград.......!
    Жертви на "далновидни" политици, работещи за унищожаването на нацията!
  • 2 синя трева

    21 0 Отговор
    Красоти но не за наште ширини населени предимно с цигани!
  • 3 пинка

    3 2 Отговор
    имате ли идея откъде се закупува този модел къща?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ИЦО

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "пинка":

    Имаме,от магазина за сглобяеми къщи,много ясно
  • 5 коко

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "пинка":

    Има но по нашето законодателство трябва разрешително за строеж с всичките му изисквания като за небостъргач и това обезмисля хубавата идея на мобилните къщи в "белите" страни.
  • 6 Стойно

    2 3 Отговор
    Много добре били изолирани с вата и пяна.Браво

    И тук си имаме фургорни !
  • 7 един там

    0 0 Отговор
    Идеята на тези къщи е да си вземеш или имаш някакво място в планината или морето, но там не може да се строи и поради тази причина слагаш такова нещо на мястото и си готов. Това не е монолитно строителство, за да ти трябва разрешително за строеж. Това е все едно си закарваш някакъв фургон и го слагаш на собствен терен. Никой и копче не може да ти каже. Проблем е, че няма как да се вържеш към ВИК и Енергото, но ако имаш собствен водоизточник и слънчеви панели или електрогенератор нещата са ок. Може да е сложиш в двора си, където имаш друга стара къща и от там да си прекараш ток и вода. С отоплението не зная как стоят нещата. Не виждам комин и вероятно не става да се пали вътре печка на твърдо гориво, но може да се помисли за печка на газ с газова бутилка или електрически печки захранвани от електрогенератор. Всичко може да се направи, практични са предполагам, но цената им никак не ми допада. Дори и за на запад са доста скъпи, а какво остава за у нас, където са по-скъпи от монолитното строителство. Има български производители на сглобяеми къщи на по-атрактивни цени.