29 Януари, 2018 11:37 3 592 1

Екологичност и енергийна ефективност във фокуса на Българска строителна седмица 2018

  • иец-
  • изложение-
  • строителство

Иновативни панели от слама, атрактивни био-къщи и ефективни системи за топлоизолация са сред новостите, които ни очакват в Интер Експо Център от 7 до 10 март

Екологичност и енергийна ефективност във фокуса на Българска строителна седмица 2018 - 1

В основата на модерното и съвременно строителство са енергийната ефективност и функционалността. Тенденцията е сградите да стават все по-пасивни и щадящи околната среда. Ето защо за всеки в сектора е важно да бъде запознат с най-новите продукти, иновациите, методите и оптималните енергийно ефективни предложения в областта на топлоизолирането, пасивните сгради и екологичните методи на строителство. Всички те ще заемат централно място на тазгодишното изложение Българска строителна седмица от 7 до 10 март.

Доказалият се международен форум за енергийно ефективно, екологично и функционално строителство, провеждащ се за 18-и пореден път в Интер Експо Център, ще предложи модерна строителна техника, машини, инструменти, изолации, санитарно оборудване. В атмосферата на многобройни възможности за създаване на нови контакти и развитие на бизнеса всеки ще може да се запознае с актуалните дадености и да „свери часовника си“.

Топлина и уют

За създаването на топъл и уютен дом и изграждането на модерна сграда с удължен период на експлоатация от значение са качествените системи за топлоизолиране. Своя потенциал по време на изложението ще разгърне системата Bio Clima, която ще бъде сред акцентите на фирма Теразид. Чрез използването на качествени материали тя създава здравословна среда и намалява разходите за енергия. Посетителите ще се запознаят и с богатството от финишни декоративни покрития на фирмата. Едно от тях е пленителната и пресъздаващата ефект на дърво облицовка – Wood Decor.

Качественото топлоизолиране ще бъде акцент и на фирма Ада Колор, която ще представи бялата топлоизолационна плоча EPS F. Висококачественият и трудногорим топлоизолационен материал от експандиран полистирен (EPS) има структура, позволяваща на сградата да „диша“. Сред акцентите на компанията ще бъде и BK- StirolFix WDVS – лепило и шпакловка за топлоизолационни плочи EPS\XPS (с фибри).

Сламата – желан строителен материал

Тенденцията за екологичност и ефективност следва и компания Барбали, представяща иновативни сламени екопанели. Възможностите за проектиране с тях на пасивни, сглобяеми и здравословни къщи са многобройни. С панелите от 100% ръжена слама се изграждат сгради, в които топлината през зимата се съхранява, а през лятото се осигурява прохлада. След измазване с глина имат клас B1 (слабозапалими), a зданията, които имат живот 100, придобиват сертификат F119.

Мотото на XXI век е: „Красиви, функционални и здравословни сгради“

Естествените материали са напълно приложими към модерното строителство. Това доказват био къщите от 100% естествени материали, които Биодом-Европа АД предлага. Съчетавайки традиционните методи на строителство с най-модерни компютърни технологии, тя създава сгради с естествен климат в дишаща среда, които не се нуждаят от отопление и охлаждане.

По време на форума, който през 2017 г. събра над 200 компании от България, Германия, Италия, Чехия, Полша, Румъния, Турция, Гърция и Молдова, ще бъдат демонстрирани възможностите и от фирма Коникс Хоум. Тя ще представи SIP технология със структурни изолационни панели и скелетно гредова конструкция с изолация от минерална вата за изграждане на нискоенергийни къщи с носеща основа от дърво. Сградите, които компанията изгражда, се отличават с кратки срокове на изпълнение, ниски разходи за отопление и охлаждане, здравословна среда на обитаване, устойчивост и здравина.

Прозорците – последният основополагащ щрих

За една сграда можем да кажем, че е завършена, едва когато бъде поставен последният елемент – прозорецът. За всеки специалист е добре известно, че трябва да се подходи внимателно към стъклопакета и материалите.

Многообразие от идеи в тази насока ще представи компанията И - ДИАЛ. Сред нейните продукти са прозорците за нискоенергийни и екологични къщи. Известни като „прозорци за пасивна къща”, спестяващи енергия, в комбинация със силно подобрените конструкции на рамките и троен стъклопакет, компанията предлага дървените прозорци „профил 92“. Предоставяйки цялостен пакет от иновативни решения, те са разработени с мисъл за комфорта и сигурността на потребителя.

Единна платформа, предоставяща възможност на света на строителството да разкрие своя потенциал и богат набор от възможности. Това е изложение Българска строителна седмица, което вече 18 години доказва, че живеем в епохата на неограничените идеи и пътища за реализация. То ни очаква от 7 до 10 март в Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.