Last news in Fakti

7 Февруари, 2018 06:21 19 495 24

Перфектната гарсониера (СНИМКИ)

  • гарсониера-
  • жилище-
  • архитектура-
  • дизайн

Вечният въпрос, който вълнува собствениците на малки жилища, е как да разпределят оптимално мебелите в помещенията. На теория съществуват редица начини. Друг е въпросът на практика колко работещи са те.

Снимките поместени по-долу са от жилище с разгъната застроена площ 46 кв.м, което се намира в Швеция. Имат две основни помещения – спалня и дневна, като втората е обединена с кухня. Избран е прост и практичен стил, но в същото време приятен за очите. Интериорът е решен в ретро стил.

Собствениците на маломерни жилища се интересуват от разпределението. Къде да поставят дивана, как да очертаят границите на дневната и кухнята, както и къде да се намери място за домашния офис. Във въпросния имот проблемът е решен без особени терзания. Кухнята е заела едната стена, а при прозореца е разположена трапезарията. В един от пустеещите ъгли е разположен домашният офис.

Дневната интериорните дизайнери са решили да изолират от другите помещения визуално и да концентрират вниманието си върху нея. Тук много добре са преплетени съвременният и ретро стилове, организирана е зона за релакс и дори е отделено място за съхраняване на вещи.

Спалнята е малка, но комфортна. За да изглежда визуално по-голяма стените са изрисувани на природна тематика.

Стилна, точна и удобна. Така с три думи може да бъде описана кухнята. Всички уреди и мебели са изпълнени в лаконичен стил, без излишни детайли. Изчистени линии, приятни цветове, които визуално увеличават пространството. Има достатъчно на брой шкафове и места за съхранение.

Дизайнерите са успели да създадат една доста просторна баня на фона на малкото жилищно пространство. Ваната е махната и заменена от душ кабина. Това е дало възможност да се отдели място за пералня и за няколко шкафа. Също така половината стена е в огледало, за да изглежда помещението по-голямо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    61 13 Отговор
    Като я гледам тази гарсониера е около 100 квадрата.

    Коментиран от #24

  • 2 Гост

    40 4 Отговор
    Тя не е 100 квадрата ама по може да е 100 000 лева. Тая гарсониера.

    Коментиран от #3

  • 3 Ами да

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    В Швеция само с левчета пазаруват, ша знайш:) 100000 лв струват вече панелките в Дружба, а там вероятно са по 100000 евра:)
  • 4 БЛОБ

    39 9 Отговор
    Аз съм живял в панелка , и такъв тип гарсониера не съм виждал , особено с такава голяма баня . Малко статията измислена .

    Коментиран от #6

  • 5 Някой

    38 3 Отговор
    На повечето места в Европа жилищната квадратура се смята от боя до боя, за разлика от при нас. Тук това жилище ще се води около 60 кв.м, защото ще включва зидовете+% от общите части.
    За това на нас ни се струва че е по-голямо отколкото е.
  • 6 един там

    31 6 Отговор

    До коментар #4 от "БЛОБ":

    Как разбра, че банята е голяма ми е много интересно? Визуално може да изглежда, но не е толкова голяма. Широка е 310 см и е дълга 170 см(+-10см). Много лесно можеш да го провериш, ако знаеше колко см е всяка плочка и ги преброиш. Плочките с какъв размер са можеш да изчислиш още по-лесно, ако знаеш по стандарт колко га големи пералнята, сушилнята, мивката, тоалетната чиния и т.н. Лесни са тези неща, но трябва да имаш око за видиш и малко акъл да сметнеш.

    Коментиран от #12, #14

  • 7 гост

    9 3 Отговор
    Добре е оразмерена, да.
    У нас са много неудобно разпределени, а за да постигнеш удобство трябва много да преправяш и проектираш. Навремето са си мислили, че едно продълговато пространство е достатъчно вместо да го преразпределят по друг начин, за да има ширина и място за движение.
  • 8 незнайко

    9 7 Отговор
    Пералня и сушилня в банята, какво му е доброто ? Това са уреди които не понасят външна влага ! Някога спали ли сте в тясно пространство, независимо, че кревата е толям ? Много е подтискащо !
  • 9 незнайко

    1 4 Отговор
    Като се замислих спялнята е 1.80 м. на 2.30 м. садеики от това което е вътре ! А това в банята и кухненския бокс не са ПЛОЧКИ !!!

    Коментиран от #10

  • 10 незнайко

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    съдейки
  • 11 Радо

    6 2 Отговор
    "Перфектна гарсониера" е оксиморон според мен.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    12 3 Отговор
    Няма нищо за чудене - шведски квадратен метър е равен на 3 български квадратни метра! Кога ще ни стигнат шведите...... никога! Ние и 10 години на едно място да стоим, шведите пак няма да ни настигнат – за десет години шведския квадратен метър да стане равен на 2 български квадратни метра, ама и това не вярвам. Много им водим !!!! Нямаме стигане !!!!!

    Коментиран от #18

  • 14 Ситроенчев

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "един там":

    Не съм чувал,не съм виждал и не вярвам да има някъде в България баня на гарсониера която да е 300см на 170см. Масово са по 3-4кв.м максимум...
  • 15 НАТО ВЕЦ

    4 3 Отговор
    На българският имотен пазар, въпросното нещо ще се води 55 или 60 кв.м.
    В същност, разпределението и обзавеждането са доста лоши.
  • 16 Иван Господинов

    2 4 Отговор
    Да бе супер с тия големи прозорци и всичко на показ на комшиите които те гледат от 5-6 метра. Тая дупка е за някакви ексхибиционисти или поне ще спестите на комшиите да си гледат хамстери или рибки в аквариум. Ще ви гледат вас как се драпате за макарите опънат на дивана. Аре бегай оттука с тия душегубки
  • 17 Blue

    8 0 Отговор
    А къде им е гардеробчето на шведите, като ги скове студа... да си извадят зимните завивки,дрешки и обувчици...
  • 18 Ззззз

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Твърдиш, че този едностаен от 45 квадрата е колкото 138 м2 в България? Това е пълна лъжа. Защо се излагаш?
  • 19 ДДД

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: което се намира в Швеция
    ади същото го сложи в столипиново
    и да видим кое му е перфектното?
    даже да не го бутат местните изобщо
  • 20 dsadsa

    4 1 Отговор
    Не знам, ама ако се прибера пиян в тази спалня, ще ми се кръстоса погледа!!
  • 21 БАТКОТО

    2 0 Отговор
    Сега има ли някой ,който има нещо против панелките ...?
  • 22 Куку

    0 0 Отговор
    Само не разбрах кое е ретрото в обзавеждането на тази гарсониера - освен двата стола, които изглеждат по- стари, всичко друго е от най– новите мебелни каталози.
  • 23 Минчев

    1 0 Отговор
    Аз имам 4-стаен, но тази кухня е колкото моя хол.....
  • 24 ИнтДиз

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Заглавието би трябвало да бъде " От маломерен тристаен- перфектна гарсониера". Та само банята е около 11- 12 м/2.....