13 Февруари, 2018 17:08 4 659 1

Агенцията по кадастър с нов офис в Пловдив

  • агенция-
  • кадастър-
  • пловдив-
  • офис-
  • агкк
Агенцията по кадастър с нов офис в Пловдив - 1

Агенцията по геодезия, картография и кадастър с нов офис в Пловдив

Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) вече има нов офис в Пловдив. Целта е чрез него да се намали административната тежест за гражданите и бизнеса и да се повиши ефективността на обслужването им по места. „Средно на ден през пловдивския офис на Агенцията се подават по около 200 заявления от граждани. По-голямата част от тях са за издаване на кадастрални скици. Пловдивска област е не само втората по големина в страната, но е и с изключителен инвестиционен интерес”, каза по време на откриването на новия офис заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.

Новият офис разполага с 10 гишета. До края на годината офиси на АГКК ще бъдат открити в Ямбол, Кърджали, Видин, Перник, Хасково.

Агенцията по кадастър с нов офис в Пловдив

В бъдеще предстои надграждане и разширяване на информационната система, за която АГКК отговаря, не само с кадастрална информация, но и със специализирана. „Кадастралната карта на страната в електронен вид обхваща около 25% от урбанизираните територии, в това число всички големи градове. В област Пловдив кадастралната карта покрива близо 34%. Към момента се създават кадастрални карти и регистри на урбанизирани територии на още 20 населени места в областта за 2281 хектара”, каза инж. Йовев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пловдив

    1 0 Отговор
    Не разбрах какъв е адреса на новия офис