Last news in Fakti

14 Март, 2018 11:37 6 492 5

Двата най-големи строежа на София днес (ВИДЕО)

  • строителство-
  • софия-
  • небостъргач-
  • метро

Най-високият небостъргач на Балканите и третият лъч на софийското метро са двата най-големи строителни обекта днес в българската столица. Как изглеждат те? Отговор на този въпрос дават от SkyscraperCity, които са заснели от птичи поглед част от процеса на изграждане.

Небостъргачът Sky Fort ще е с височина 200 метра и ще се намира в близост до Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе”.

Строителството на метрото също е впечатляваща гледка. Ето как изглежда тя на метростанция „Красно село”, където е изградено кръстовище на две нива, както и Депо „Земляне”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    10 3 Отговор
    Защо първокласничката, написала заглавието, е сложила снимка на майка си, вместо своята?
    "Двата строежи" или "двата строежа"?
  • 2 икономист MRICS

    11 4 Отговор
    Строителството на небостъргачи в крайните квартали на София (конкретния е непосредствено до входа й) е толкова абсурдно и икономически необосновано, че изобщо се очудвам как в възможно, ако нямаш яки връзки в банката, отпуснала кредита да го получиш;
    Строежът на небостъргачи е икономическо обносновано на места, на които квадратния метър земя е скъп, а гъстото на застрояване висока или иначе казано в центъра на града; В крайните райни икономически обосновани са ниски сгради с по- големи отстояния, които да съставляват бизнес клъстери; Точно поради тази причина БПС в Младост 4 е толкова успешен, а Кепитал Форт седи празен за разлика от Милениум, който поетапно се запълва в офис частта си- изключение прави жилищната част, където апартаментите не отговарят на търсенето на пазара и предлагат прекомерно големи площи без съответните корекции за кв.м. поради което и пазарът не може да ги поеме въпреки настоящие възходящ тренд.
  • 3 Жарко патронааа

    5 6 Отговор
    В икономически умрялата българия за какво са и толкоз декари офиси?без реално да се произвежда нищо?
  • 4 българинъ

    3 3 Отговор
    Всичко е ясно-перат се парички!Айде,метрото е оправдано,както и да го погледнем и след време инвестицията ще се възвърне,но този офис център по никакъв начин не може да си възвърне инвестицията и единственото което е вероятно е прането на пари.
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Пак неподготвени! Истанбулският Сапфир е 238 без, 261 метра с антената. В европейската част на града е, т. е. и на Балканите. Така че... кой сега е номер едно?!