Last news in Fakti

6 Юли, 2018 16:21 3 313 7

Край на ремонтите по всяко време

  • ремонт-
  • жилище-
  • шум-
  • наредба-
  • тишина
Край на ремонтите по всяко време - 1
Снимка: Shutterstock

В края на месец юли Столичният общински съвет ще гласува нова наредба за регулиране на шума. Целта е да не прекрати безразборното извършване на строително ремонтни дейности. Често пъти съседи злоупотребяват и не спазват елементарни правила като например да не вдигат шум между 14 и 16 ч. или след 22 ч. вечерно време. Новата наредба има за цел да реши именно този проблем. С нея се забранява строителство или ремонт в периода от 22 до 8 ч. и между 14 и 16 ч. За изкъртване на стени ще се иска съгласието на съседи. Ако съседът ви все пак не пази тишина в посочените ценови диапазони, то може да се обадите на тел. 112 или на телефона за сигнали към Столичния инспекторат.

Размерът на глобите е между 100 и 200 лв. за физически лица и от 200 до 400 лв. за юридически. При всяко следващо нарушение глобата се покачва, но не надвишава 1000 лв.

Изключение се прави за ремонти на обекти от инфраструктурно значение, като например булеварди, метро. Възможно е и главният архитект на София Здравко Здравков да внесе предложения за промени в някои текстове, тъй като има обекти, чийто строителен цикъл не бива да бъде прекъсван. Сред тях е и строителството на третия метродиаметър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 1 Отговор
    То и сега си има забрана, на която може да се позовеш и да подадеш сигнал на 112, за което МВР трябва да констатира и издаде акт.
  • 2 Лодкаря

    24 3 Отговор
    Значи не мога да пробия стената защото ще преча на съседа, но от вън може да къртят улицата и не е проблем. Ей тва е.

    Коментиран от #3, #6, #7

  • 3 ееь

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Лодкаря":

    лодкарю, ако си пробиеш стената , щи пробия главата.

    Коментиран от #5

  • 4 Пешо

    1 0 Отговор
    Е, защо само в МВР? В Общината също може да се подаде сигнал!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 селфи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лодкаря":

    Можеш да пробиеш стената си и без да те притеснява съседа ти. Хвърли котката си на терасата му и ровайлера си след неа?! До 1 минута 1. Съседа ти ще изфиряса по стъпалата надолу по кюспети. 2. Ще изтрещят два изстрела от бренеке, ако е ловец. 3. Ще се чуят благословии към майките на кучето и котката, а може и към твоята след което съседа ти ще се барикадира в банята, звънейки на '' Чдтири лапи''. 4. Ако ротвайлера закачи газовия котлон, ще дойдат и нахлуят баретите при съседа ти, понеже отсрещен съсед ще е плдал сигнал за терорисгичен акт и умишленн палеж. 6. Нл ако не ти се прави предното просто позвъни 3 пъти на вратата на съседа ти и докато гой отключва, издъни стената с крак, за да не го затиснеш на дивана му! После го плчерпк едно кафе и усмихнато му кажи: комшу, извинявай, тренирах, че без да искам.... Но гледай да не държи бренекето в тъце! Ако го държи? - багай колкото ти крака държТ!
  • 7 селфи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лодкаря":

    Описах ти Холивуудския вариант. А, сега на въпроса ти, ето един от отговорите: отвън не къртят улицата, а реновират пътната настилка, с цел усвояване на средствата, отпуснати по оперативна програма '' Развитие на селските региони и пътнага инфраструктура, което е общественн проект, значи маже да си прави каквото поиска.