21 Юли, 2018 20:55 3 393 10

Нова мултифункционална спортна зала в Шумен

  • шумен-
  • сграда-
  • зала-
  • мултифункционална
Нова мултифункционална спортна зала в Шумен - 1

Министър-председателят Бойко Борисов откри новата мултифункционална спортна зала „Арена Шумен“. За строежа на съоръжението правителството отпусна 8 милиона и 500 хиляди лева през 2016 г. Строителството започна в началото на 2017 г.

Пред гражданите на Шумен министър-председателят заяви, че тази година предстои да бъде завършена и обновената сграда на старческия дом в града. „Другото ми обещание – магистрала София-Варна, се строи, ще го видите“, допълни още премиерът.

Нова мултифункционална спортна зала в Шумен

Зала „Арена Шумен“ отговаря на изискванията на спортните федерации за провеждане на локални, национални и международни състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, тежка атлетика, тенис, борба, бокс, художествена гимнастика и за организиране на конференции, концерти, изложби, изложения и др. В нея са обособени няколко зони – за зрители, за специални гости, спортно-тренировъчен блок, за журналисти, коментатори и зона за техническо обслужване на сградата. Общият брой места на трибуните е 1500, в това число и за хора с увреждания, а максималният й капацитет е 2500 места. Изграден е и автомобилен паркинг с общо 350 паркоместа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име :

    4 2 Отговор
    къдье стье, съграждани!
    Ще го отбележим ли в колозеум - "дис из да плейс!"
  • 2 Хахаха

    25 3 Отговор
    Утре ще завърша ремонта на апартамента. Каня ББ и килимявката тържествено да режат ленти. Чалмата е в повече.

    Коментиран от #5

  • 3 Ryty

    14 1 Отговор
    Тоа отдавна не го бях гледал да реже лентички
  • 4 ба ги другарко

    23 0 Отговор
    не можеше ли да се казва "ЗАЛА ШУМЕН" или "СПОРТНА ЗАЛА ШУМЕН" ... защо арена? защо се кланяте на англоезичните уроди? стига сте взаимствали ненужни чуждици... родоотстъпници прости! опорочавате втората най-мощна азбука в света! глупаци! има 6 азбуки в света и нашата е на 2 място бе идиоти... кръщавайте с български имена... пишете на великата кирилица! аман от прости хора...
  • 5 ба ги другарко

    18 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    е то в шумен само турци останаха и няма как чалмата да не присъства... турска фирма строи и усвоява нашите пари... закакво им е тая сграда, след като няма спорт там... няма нито един читав отбор в околието... кой ще спортува в тая зала? циганчетата и турчетата
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Браво

    3 1 Отговор
    Антония явно се подмокря при споменаване на правителството и премиера , които са дали пари от джоба си за това, онова и сайтовете гомнарки.
  • 8 Сааааа

    6 0 Отговор
    Спряха голяма инвестиция преди години , защото правителството ГЕРБ , кмета червен !
    Хората искаха да купят една голяма глупост на 80-те години в центъра ! Голям шанс изтървахме ! Големи сме продажници . Насочиха инвестицията към Варна . Имаше подписан договорна общината и частен собственик ! Имаше даже частичен превод на цената . И провал ! Според мене не позволиха инвестиция в град с червен кмет по време на тяхното управления !
    За хората мислете не гадове ! За ще ми откриват . На свинче звънче !
    П.п не съм комуност !
  • 9 Bravo

    2 2 Отговор
    Прекрасна новина, която е казана тихомълком щото не е в южна българия. Виж да беше в Хасково, Бургас, Пловдив щяха да разберат чак в Исландия за нея.
  • 10 Bravo

    0 1 Отговор
    Прекрасна новина, която е казана тихомълком щото не е в южна българия. Виж да беше в Хасково, Бургас, Пловдив щяха да разберат чак в Исландия за нея.