11 Октомври, 2018 13:21 2 170 0

Модернизират JFK за 13 млрд. USD

  • jfk-
  • летище-
  • модернизация-
  • ремонт

По света

Модернизират JFK за 13 млрд. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Международното летище JFK в Ню Йорк ще бъде модернизирано. Стойността на инвестицията, която е 13 млрд. USD, говори че става дума за сериозна промяна. В цената влиза строителството на два нови терминала, които ще обслужват международните полети. Цялостното обновяване трябва да завърши през 2025 г., съобщи губернаторът на Ню Йорк Андкрю Куомо.

В реновирането влиза още и модернизация на системите за сигурност, оптимизация на пътищата към аеропорта, по-централизирана схема за стигане до него чрез градския транспорт. Двата нови терминала ще бъдат добавени към сега съществуващите осем и ще осигурят обслужването на още минимум 15 млн. пътници на година.

„Докато управляващите във Вашингтон говорят за инвестиции в инфраструктурата, ние вече действаме, при това на историческо високо ниво, тъй като превръщането на летище JFK в ключов въздушен транспортен център на XXI век ще играе ролята на „врата” за американския народ към света”, каза Куомо, който е един от отявлените критици на администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп. По думите на губернатора, 90% от разходите по реализиране на проекта ще бъдат от частни инвеститори.

Модернизират JFK за 13 млрд. USD

Модернизират JFK за 13 млрд. USD


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА