20 Ноември, 2018 11:16 3 418 5

Адвокат извършвал имотни измами

  • адвокат-
  • имот-
  • дело-
  • измама

Мнимо гражданско дело

Адвокат извършвал имотни измами - 1
Снимка: Shutterstock

Адвокатът П.Щ. е заблуждавал свои клиенти като ги е лъгал, че завел и спечелил гражданско дело срещу решение на Районен съд в Разлог и ще ги снабди с нотариален акт за собственост на имота. Районната прокуратура в Благоевград е завела дело срещу адвоката, съобщават от там.

В началото на 2014 г., като пълномощник на З.М. възбудил и поддържал заблуждение в Т.М., че по подадена от него жалба в Окръжния съд е образувано гражданско дело. В тази връзка трябвало да бъде внесена сумата от 300 лв. за "вещи лица".

След като взел парите, той заявил на Т.М., че спечелил заведеното от него въззивно дело и ще предприеме действия за прехвърляне собствеността на имота в полза на В.А., с нотариален акт за дарение. За тази цел взел 120 лв. за скица и данъчна оценка.

Отново чрез въвеждане в заблуждение, адвокатът поискал 480 лв. за изповядване на нотариален акт за дарение, с който Т. М. щял да дари на В.А. имота. За тази "услуга" му били дадени още 500 лв., при положение, че М. не бил собственик на имота.

В действителност обаче заявяваното от него на клиентите не отговаряло на истината.

С определение на съда, връчено му на 21.11.2013 г., адвокатът е бил уведомен да представи документ за внесена по сметка на Окръжен съд - Благоевград държавна такса за въззивно обжалване в размер на 125 лв. в едноседмичен срок. Той не я внесъл, поради което с определение на съда жалбата му била върната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народния съд

    13 2 Отговор
    ТАЗИ ДЪРЖАВА Е УНИЩОЖЕНА ОТ ЮРИСТИТЕ!! ТЕ УПРАВЛЯВАТ И ОБЕЗОРАЖИХА ПРАВООХРАНЯВАНЕТО, както и БИЗНЕСА!!!!
  • 2 Дядото

    6 0 Отговор
    ...трябва да ми подухате, малко, като почнете от Марковски... Дядо ви обича дебеличките...
  • 3 ЗАЩОТО

    9 0 Отговор
    Не разбирам защо адвокатът е написан само с инициали. Не е ли по-добре за се изпишат изцяло трите му имена, за да не се окажат и други хора измамени от същата гадина.
  • 4 съдия

    0 0 Отговор
    такива гадове в затвора и до живот да не упражнява професията.
  • 5 Българин

    1 0 Отговор
    Запомнете тая реклама на уницеф с гладното негърче имащо нужда от храна. След 10,20,30, 50г. Пак ще ги гледатете тия реклами дайте пари за гладните негри и техните деца в Африка. Това от което имат нужда негрите е да се връзват тръбите на негърките, и за циганките същото важи. Като не сте готови да отглеждате честни и добри хора не раждайте.