Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 11:47 2 277 7

Незаконен паркинг върху общински имот в центъра на Пловдив

  • пловдив-
  • паркинг-
  • община-
  • собственост

Частна фирма ползва без договор земята

Общински имот в пловдивския „Капана” се ползва от частна фирма като паркинг без за това да има договор между двете страни. Това стана ясно след като председателят на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева внесе питане до кмета относно казуса. „Кой ще понесе отговорността за това, че този паркинг работи най-малко от 20 години, половината от тази земя е на общината, но приходите не влизат в бюджета, а в частната фирма?“, пита Каназирева.

За казуса стана ясно в края на март миналата година. Тогава в район „Централен“ се проведе обществено обсъждане за смяна предназначението на имота в паркинг. Целта беше средствата от него да влизат в общинския бюджет. Година по-късно, обаче става ясно, че това не е направено. Към момента местният парламент не е гласувал преотдаването на имота. Именно и поради това Каназирева настоява казусът да бъде проверен детайлно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 1 Отговор
    Тая Каназирева е много секси. Много.
  • 2 веднага

    13 0 Отговор
    Някой си цоца от кацата и си мълчи. Сега ще се разсмърди и ще почнат обвинения на кметове и общински съветници от преди 20+ години. Осъдени районни кметове и общински съветници трябва да има за това нещо и да покрият загубите за общината! Както и да бъде съдена фирмата, че незаконно е заградила и ползва общински имот!
  • 3 Ivan S

    14 0 Отговор
    Ми как иначе ще папка мамин Ваньо..
  • 4 гост

    8 0 Отговор
    А добро утро! Никой ли не го е знаел това и няма ли общински съвет където да е ясно кой каква земя ползва и за какво влизат приходи? И не е ли редно сега частната фирма да наплати няколко стотин хиляди от прибраните такси, защото там е винаги пълно и изкарват над 500лв на ден, което ще рече поне 50х.лв глоба за всяка година на ползване.
  • 5 Зара

    12 1 Отговор
    В Пловдив власт имащите си правят абсолютно каквото искат, хубав град, но стана кочина...
  • 6 Бай

    5 1 Отговор
    В София заведенията ползват тротоарите и не само без да плащат нищо на общината а ние пък плащаме данъци за тези тротоари и ремонтите им !!!

    Коментиран от #7

  • 7 hmhmhm

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай":

    Предполагам че си в грешка. Като имам предвид че за паркирането в центъра се взимат луди пари