Last news in Fakti

3 Май, 2019 10:37 2 692 1

Природно бедствие унищожи 50 къщи (ВИДЕО)

  • боливия-
  • къщи-
  • свлачище-
  • разрушаване

Трагедията се разигра в боливийския град Ла Пас

Природно бедствие унищожи 50 къщи (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В боливийския град Ла Пас близо 50 къщи бяха частично или напълно разрушени в следствие на свлачища. Над 380 души са останали без покрив над главата. Стихията е връхлетяла най-бедния квартал на града в следствие на проливни дъждове. Един е безследно изчезнал. Няма данни за жертви.

По думите на кмета на Ла Пас въпросните къщи са били построени на опасен участък и за тях не е имало разрешение за строеж. От своя страна, пострадалите обвиняват властите, че до свличането се е стигнало, тъй като разположено над въпросните домове сметище е достигнало критична маса и се е изляло върху домовете им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост мост

    3 0 Отговор
    Дойдох подведен от загалвието "Пометоха 50 къщи", надявайки се да видя снимки на съборени незаконни постройки. Уви, останах излъган.