Last news in Fakti

14 Юни, 2019 21:11 3 441 7

Нарушения в 5-звезден хотелски комплекс

  • черноморие-
  • проверка-
  • хотел-
  • качество

Не работи алармената система

Проверка на местата за настаняване и хранене направи министърът на туризма Николина Ангелкова. Министерството също така проследява и доколко се спазват изискванията по Закона за туризма и Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване.

Днес министърът инспектира 5-звездния апартаментен хотел Emerald Beach Resort & Spa в Равда. Инспекцията е в резултат на сигнал получен на телефонната линия на министерството.

Установени са нарушения, свързани с неспазване на наредбата за категоризация на хотелите. Едно от тях е, че не работи алармената система, а тя е от изключителна важност за сигурността на гостите. Освен това оборудването в някои от стаите не отговаря на критериите за 5 звезди. Нарушенията трябва да бъдат отстранени в срок до 30 дни. Ще бъде наложена и глоба в размер от 1000 до 3000 лв. в зависимост от тежестта на нарушението.

„Ако несъответствията не бъдат отстранени в посочения период, ще изискаме намаляване на категорията на хотела”, каза министър Ангелкова и коментира, че само по този начин можем да сме сигурни, че се спазват изискванията на Закона за туризма и се предлага качествен продукт.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 файъра

    25 1 Отговор
    Ми недейте да ходите в такива перачки на пари, които уж са 5 звездни и те ще фалират! Толкова е просто!

    Коментиран от #3, #7

  • 2 kiko

    20 1 Отговор
    Това е пълна дезинформация! Не работел датчик?!? ..... ами това, че бельото не се сменя всеки ден(за 5 звезди)? ами това, че храната се пресготвя поне 3 пъти, ами това, че алкохола е "ахелой" със съмнително качество.... ами това, че в басейна никога не е слагана необходимата химия.........тези хора се подиграват с гостите/туристи....за отношението на циганите/украинци към гостите да не говорим .........
  • 3 Тролл2

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "файъра":

    Кратко, точно и ясно.
  • 4 От 1000 до 3000лв

    3 0 Отговор
    Е нали днеска са ги избили,от 6 стаи,жалка глоба...
  • 5 Гладен брокер

    1 1 Отговор
    Моля ви, купувайте в София!
  • 6 30 дена срок за отстраняване

    0 0 Отговор
    И то сезона си заминал😂😂😂😂ка па в турция министър не ходи по курортите да оправя проблемите😂😂😂😂
  • 7 Не ходим на мутроморието

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "файъра":

    Тва лето съм на мармарис миналото бех на анталия догодина пак някъде там може на бодрум или отново кушадасъъ