Last news in Fakti

4 Юли, 2019 14:15 5 312 5

Магазини решават жилищния проблем на Европа

  • германия-
  • жилища-
  • магазини-
  • ikea-
  • lidl

Lidl и IKEA с нова имотна схема

Веригата магазини за евтини хранителни стоки Aldi ще построи над 2000 жилища в Берлин, за да ги отдава под наем. Във Великобритания IKEA реализира аналогичен проект – 162 нови жилища на южното крайбрежие.

През есента на 2020 г. Aldi ще приключи изграждането на достъпните жилища в Берлин и Потсдам. Две-трети от имотите са определени за социално слаби хора. Те ще плащат по 6.5 EUR/кв.м на месец. За останалите наемът ще е между 10 и 12 EUR/кв.м на месец, което отново е по-евтино от средната наемна цена в германската столица.

Lidl е отдавна на пазара на жилищни имоти. За последните години веригата е реализирала няколко десетки жилищни проекти. Евтини жилища се появиха на най-скъпия имотен пазар в Германия – Мюнхен, както и във Франкфурт и близо до Щутгарт. Нови сгради ще има в Хамбург и Берлин.

Проектите и на двете компании се реализират като част от разширяването на търговската им мрежа. Реализирането на подобни смесени проекти – магазини и жилища, се приема положително от градските власти. Причината е растящият проблем с дефицита на апартаменти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЕСКО

    9 4 Отговор
    И КАТО СИ ПЛАТИ НАЕМА ....КАКВО ЩУ МУ ОСТАНЕ ДА ЯДЕ!?...РЪЖЕНИ МАКАРОНИ...ИЛИ ДИНЯ С ЛЪЖИЦАТА....А МАМУЛКАТА СИГУРНО Е МЕЧТА!
  • 2 FtF

    8 3 Отговор
    Да кажат колко от жилищата се дават под наем на техни служители . Нов трик на работодателите, строят жилища и ти ги дават под наем на нормална цена , но само до като си техен служител, а ако напуснеш ти бият шута. Тъй като такива вериги не се славят с големи заплати гледат да задържат служителите си по този начин, а в същото време от минималния наем си избиват строежа . Тия работи със загрижеността на богатите ... що Бил Гейтс, като е толкова загрижен не си раздаде милиардите на бедните и да си остави 500 млн. да има от какво да преживява , а всяка година състоянието му се увеличава ?

    Коментиран от #3

  • 3 википедия

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "FtF":

    Бил Гейтс не е най-удачния пример. Неговата фондация през годините е дарила над 50 милиарда долара за благотворителност, състоянието му се увеличава, защото изкарва още повече пари отколкото дарява.
  • 4 Мишо Бирата

    2 1 Отговор
    Аре стига де - Крепостните Селяни ПОНЕ са им давали навес над главата безплатно !!!
  • 5 чорбаджийка

    4 0 Отговор
    И защо строят толкова жилища след като има милиони жилища празни и европа намалява като население и е със отрицателен растеж ? Питам за едни приятели чернички дето чакат само знак.