12 Юли, 2019 09:37 3 712 3

Деликатна история с частен имот

  • пловдив-
  • зелена площ-
  • парк-
  • санкт петербург-
  • хотел

Ситуацията с частния имот зад хотел „Санкт Петербург” е деликатна, призна кметът Иван Тотев. Той заяви, че въпреки срещите между представители на собствениците на 16 декара, областния управител Здравко Димитров и Община Пловдив, договорките така и не се спазват. „Бяхме се разбрали, че ще ни дадат пълномощно, с което Община Пловдив ще се грижи за зелената площ, за да може да я поддържаме. Вместо това получихме писмо, в което се пише „разрешаваме еднократно косене на тревата”. Разбирате каква е разликата… Имайте предвид, че комуникацията ни с тях е само на ниво юристи”, каза кметът Иван Тотев, цитиран от Trafficnews.bg.

Хората в квартала са недоволни, че паркът е заприличал на джунгла, като на места тревите са над 2 метра. В същото време нито от „Паркове и градини”, нито ОП „Дезинфекционна станция” могат да обработят територията.

Още в началото на месеца от Инициативния комитет пуснаха отворено писмо до кмета Тотев и премиера Борисов. В него те питат защо е занемарено пространството в Кършияка, както и защо не са взети конкретни мерки за опазването на площта от застрояване . Според тях все още в проекта за ПУП-ПР на Пета градска част не е заложен целият парцел за озеленяване, а продължава да има застрояване. Те питат и защо безстопанствените подземни постройки все още не са актувани с публична собственост.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хопи

    7 1 Отговор
    Тук един приятел му дадоха предписание да си окоси двора или го съдят. Тия на какви се правят

    Коментиран от #2

  • 2 Бат Вал

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хопи":

    Недей да пишеш глупости! Няма закон, по който да задължат собственик какво да прави с имота си!
  • 3 1944

    2 0 Отговор
    интересен казус. опънаха кинтите на арабеската, сега се чудят какво да правят. каквото и да се случи, злото в българия е доста силно. питайте комунистите защо. и левите , и десните.