15 Август, 2019 13:55 2 099 5

Пик на жилищните заеми в САЩ

  • сащ-
  • жилищен заем-
  • ипотечен заем-
  • обслужване
Пик на жилищните заеми в САЩ - 1

Ниските лихви по жилищните заеми “помогнаха” ипотечният дълг в САЩ да достигне невиждани висоти. Съвкупността на ипотечното задължение на американските домакинства достигна 13.86 трлн. USD. Само през второто тримесечие на 2019 г. гражданите дължат на търговските банки заем в размер на 9.4 трлн. USD. Това е със 162 млрд. USD повече спрямо първото тримесечие на текущата година, сочат данните на Федералния резерв. За сравнение последното тримесечие през което е бил надхвърлен прагът от 9.3 трлн. USD дълг е бил в навечерието на кризата, а именно през третото тримесечие на 2008 г.

Като цяло обемът на ипотечно кредитиране отчита ръст от 130 млрд. USD през първото тримесечие на текущата година, достигайки ниво от 474 млрд. USD през второто тримесечие. Това е свързано с исторически ниските лихвени проценти по този вид заем. Американските банки в максимална степен се опитват да се възползват от тях, като най-честата схема е рефинансиране.

В същото време делът на необслужваните ипотечни заеми продължава да намалява - 10.5% е делът на кредитополучателите, които са просрочили месечната си вноска с над 90 дни.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    8 0 Отговор
    Имат пари хората в банките нали скоро ги наближихме с един милиард и 256 милиона долара така че да си ги харчат със здраве
  • 2 NikNay

    5 1 Отговор
    Отново статия от рубриката "Никому ненужна информация" във Факти.бг . . .
  • 3 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ТОДОР КОЛЕВ НИ ПОПИТА:-"КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ ...С ИЗПРИВАРВАЩА ГИ ОБИКОЛКА ??!!??!! 95 % ЖИЛИЩАТА В БЪЛГАРИЯ СА ЛИЧНИ /НЕ ЧАСТНИ/ ...СПРЯМО НАС ТЕ СА СИ НАПРАВО В КАМЕННАТА ЕРА И КЛИМАТЪТ ТАМ Е ПО-ЛОШ ! НЕ СА НИ ПРИОРИТЕТ ТРИЕЩИТЕ СЕ В ЗЕМНАТА ПОВЪРХНОСТ : "АСТИН МАРТИН " ...ПОРШЕ...ФЕРАРИ .МЕРДЖАНИ И ДРУГИ ПЪЛЗЯЩИ- ЧРЕЗ ТРИЕНЕ КОНСЕРВИ ...КРЪВТА НИ СЕ ДВИЖИ С ПО-ГОЛЯМА СКОРОСТ !!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тролл2

    3 0 Отговор
    Еладавидиш как падат цените в бг