Last news in Fakti

9 Ноември, 2019 10:11 10 135 68

Жилищата в София са надценени

  • жилища-
  • софия-
  • надценени

Собствениците искат с около 30% повече от реалната стойност на имота

Жилищата в София са надценени - 1
Снимка: М. Богданова ©

Съществува риск от корекция на цените на жилищата в София. Тя ще бъде по-малка от тази през 2008 г., прогнозират анализатори. На повечето софийски локации предлаганите апартаменти са надценени с около 30%. Сред основните причини за ръст на цените на този тип недвижимости са ниските лихви по ипотечните заеми. Това накара много от хората, които имаха спестявания да ги преобразуват от депозит в недвижим имот.

„При предишния цикъл основният фактор беше бумът на кредитирането, като през петте години преди кризата през 2008 г. обемът на отпуснатите кредити се е равнявал на 2.7% от БВП. През последните четири години той достига едва 0.7% от БВП”, казва Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит.

Недостатъчното предлагане на нови жилища също е причина за повишаване на цените на жилищата. Последните години в експлоатация се пускат между 8000 и 9000 жилищни единици при необходими 13 000 годишно. За последно такъв брой е имало през 2009 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко ме интересува

    50 7 Отговор
    Кат никой няма да живее там.
  • 2 Гоуст

    116 11 Отговор
    Причината съвсем не е ниските лихви, а лакомията и търсенето, защото един апартамент например в Пазарджик върви 300 евро, докато в София е 1300. Материалите са едни и същи

    Коментиран от #32, #60

  • 3 Жожобата

    108 4 Отговор
    110€ е грубия строеж с довършутелнитежработи става НАХ 350€ нагоре всичко е за алчната гуша! А панелки стари на 50 години по 1000€ направо си е грабеж.

    Коментиран от #40

  • 4 ГОЛАТА ИСТИНА

    63 2 Отговор
    За всички, които продължават да тънат в своите илюзии.... проблема при вземането на кредит, не се явява лихвения процент на банката, който и преди години си бе доста поносим.
    Проблема са основните вноски, с които се изплаща жилището. Без сигурни доходи и то прилични, риска нараства като прогресия.
    Така, че дали и какъв кредит ще вземеш, зависи от личните възможности и личната финансова култура.

    Коментиран от #34

  • 5 Много алчност

    36 2 Отговор
    Не се спряха. Трябва тез хора да се радват на малките неща. Заради тях ние сме този хал.

    Коментиран от #14

  • 6 Булгаристан

    80 5 Отговор
    Защо цената на недвижим имот у нас е в евро?

    Коментиран от #24

  • 7 gost

    15 13 Отговор
    Подобни аномалии, могат да възникнат само ако няма достатъчно предлагане или монопол. Монопол има от страна на държава и общини, който издават разрешителни за строеж. Също в голяма степен земята е или общинска или държавна, частната е малко.От там и липсата на нови жилища. Време е правителството да отпусне малко регулациите.
  • 8 Брокерът

    56 4 Отговор
    Няма продажби, а това е показател.
  • 9 86666

    128 13 Отговор
    За 2000 евро купете в Германия, Франция, дори Щатите. В БГ ви продават общи части!! Разберете го. Единствено в целия свят, подчертавам целия свят, само в БГ апартамента се издава на "шпакловка и замазка" и много общи части- 80квадрата са всъщност 50.
    В Испания, в голям град, централна част, имота ми е 1050 евро квадрата, издава ми се с направена баня, кухня, стаи, всичко без мебели и в тези 1050 евро не влизат общите части. 63 квадрата са три големи стаи, коридор, кухня отделно.
    Ако вземате кредит купете в чужбина, поне взимаш реален продукт, в който има себестойност.
    В БГ за 1000 евро купуваш и общи части, и ти го издават на шпакловка и замазка, т.е.влагаш пари да си го дооправиш. Реално квадрата ти е 2 пъти по-скъп от другите европейски столици
  • 10 Blackthorn

    44 7 Отговор
    Ама това в гетото София ли? :)

    Коментиран от #17

  • 11 боцмана

    42 2 Отговор
    Не луд който яде баницата , като има кой да дава , кой бяга от по-голяма печалба.
  • 12 Анонимен

    109 18 Отговор
    Брокер съм, и това, което мога да кажа е просто не купувайте. Пазара ще гръмне, цените са нереално надути. Дори не с 30 %, реалните надценки са с поне 60 %, над истинската стойност на имотите. Вече нямаме сделки, хората не купуват, а идва и криза

    Коментиран от #16

  • 13 гост

    45 7 Отговор
    Ще видим тия дето накупиха за "инвестиция", какъв ще го ....
  • 14 бл.134 в Зап. парк

    11 24 Отговор

    До коментар #5 от "Много алчност":

    Надценена ви е главата .Няма такова нещо.
    Марио Драги да пуска още една печатница за пари .А Кристалина Георгиева да отпусне за всичкото българе и роми по един бърз кредит на всеки два месеца .
    По 10 на чосе , апартамента .Булгаристан на 6 морета
  • 15 Клиент

    30 4 Отговор
    Ние не купуваме, само купилите вече таят некви надежди, ама.....
  • 16 koko

    77 11 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Колега,и аз съм брокер.Смея да твърдя доста сериозен,вече 15 години.Същото го твърдя от две години.Няма никаква икономическа обосновка на тези поне50% поскъпване за три години.БАЛОН
  • 17 Corelli

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Blackthorn":

    Otivai na Selo !

    Коментиран от #51

  • 18 699

    47 5 Отговор
    Че те са надценени още от строителя. Себестойността е максимум 300 евра
  • 19 Йозеф

    42 9 Отговор
    Догодина ще има спад с около 20%, търсенето е нищожно, пика е в офиси, не в жилищни площи.
  • 20 bla

    14 23 Отговор
    ходете по чужбина тук в в Амстердам 1кв.м е между 6 и10хил.евро

    Коментиран от #21

  • 21 Смятам

    42 5 Отговор

    До коментар #20 от "bla":

    приятелю, чукни на многостаен апартамент в София и виж че цените са средно 340 000 евро. Тук говорим за средна цена , т.е.както център, така и крайни квартали, но най-вече апартаменти, които не са изобщо построени. Чукни после на централните квартали само. Чукни и на построени имоти. Цените са над половин милион евро средна. В Амстердам за тези пари вземаш аналогичен имот и ще те посрещнат с почести. Всъщност половин милион евра са ти апарт с две спални в Манхатън

    Коментиран от #37

  • 22 Буко Баламата

    36 5 Отговор
    С бая апартаменти ще се обзаведат банките съвсем скоро.Аз търся гараж в "елитен"столичен квартал и има цени от по над 30 000евро.
  • 23 Имотен балон

    39 5 Отговор
    Скоро ще има масов крах на строители и инвеститори, помнете и след време се сетете, че някой ви е предупредил. На някои строители дори им стоят птодажби от ЧСИта на стария проект и почват нови. Проучвайте строителите до десето коляно.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Икономист

    36 5 Отговор
    Работя анализатор. Имам доста познати, които активно работят с имоти- брокери, оценители, директори и собственици на агенции и т.н. Показателно е, че всички тези хора в момента са си пуснали за продажба имотите си. Дори да са единствени жилища. Сега се продава. Не се купува- освен ако не изпадна наистина много добра сделка. Наскоро продадох 4-стаен в идеалния център с някакви подобрения, но много далеч от идеалното за над 2000 на квадратен метър. Не знам с какъв акъл го купиха хората, но не ме инетересува. Нямах планове да купувам, но чрез познати достигнах до 3- стаен в нова сграда в горната част на Лозенец- към резиденция Лозенец за 950 евро на кв.м.... е веднага го купих. Отлична цена за жилище с доста добри дадености. Смешното е, че на 2 етажа под моя имот продават за 2000 евро сходен тристаен и се скъсват от огледи.

    Коментиран от #29

  • 26 СОФИЯНЕЦ

    36 14 Отговор
    МЕЧТАТА НА ВСЕКИ ЦЪРВУЛ Е ДА ЖИВЕЕ В СОФИЯ .КАТО ТОЛКОВА ИСКА СКОРО ЩЕ ПЛАЩА И 60 ПРОЦЕНТА ОТГОРЕ .
  • 27 Слуга на народа

    38 5 Отговор
    Обикалям из центъра на София. Из малките улички до Борисовата градина... Вонята от старата канализация в квартала е покъртителна. Перманентно тегаво главоболие. Ужас... Тротоари срутени, междублоковите пространства зараснали с храсталаци. Кофти. Да купувам имот там? Сори!

    Коментиран от #33

  • 28 спец

    18 2 Отговор
    ЗАПОЧНАТО СТРОИТЕЛСТВО НА НОВИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ В СОФИЯ - 1495 жилища през първо тримесечие на 2019; 2366 през второто, 2969 през третото със срезна застроена площ около 120 кв. м. на жилище (измамата "общи части тук не я отчитам). ПРИ ТОЗИ ВОДОПАД от жилища, който ще се излее на имотния пазар до година-година и половина, следва НЕИЗБЕЖЕН СРИВ в цените. При ръста в предлагането и свиване на ипотечните кредити всики може да си прави изводите:
    Забавянето в броя на сделките с жилищни имоти в повечето големи градове и в цялата страна, което започна от средата на миналата година, продължава и в началото на тази година, а спадът на ипотечното кредитиране се ускорява, сочат данни на Агенцията по вписванията за първото тримесечие на 2019 г. В София сделките през първото тримесечие са останали почти без промяна спрямо същия период на 2018 г., а в Пловдив и в цялата страна намаляват. Изключение от общата тенденция при големите градове са Варна и Бургас, където вписаните през първите три месеца на годината имоти постигат годишен ръст.
    В столицата вписаните сделки с имоти се връщат към скромен ръст след спада от 3,2% през четвъртото тримесечие на миналата година. Между януари и март в столицата са вписани 5641 сделки с имоти, което е точно с десет повече спрямо първите три месеца на миналата година. Това съответства на годишен ръст от 0,18%.
  • 29 Ала бала

    24 6 Отговор

    До коментар #25 от "Икономист":

    Ами какво чакаш - продай го и ти на тези които правят огледи на 2000е/кв. После, когато според теб дойде време да се купува ще си купиш в Лозенец на 1 е/кв.
  • 30 Имотчо

    32 5 Отговор
    Като видиш кой вече е инвеститорът, ти става ясно че балонът е пред спукване. Всеки вече е инвеститор с алчност и желание за лесни пари. Включително Дълбоки провинциалисти и около 30годишни и такива с нулев опит. Всеки се е насочил към лесните пари. Проучвайте инвеститорите, има много плява!!
  • 31 Ivan

    32 2 Отговор
    Това е от преди години и половина. Цените са завишени с около 50% на места. Всеки умен инвеститор не би купил сега, а бих изчакал да се охлади този пазар. Вече все по-често виждам обяви на луди $. Смешни апартамент от 50m2 за по 2000 евро на квадрат или примерно вили в моя квартал Панчарево, които са си във вилни зони 1600E/m2. Хората мислят, че като имат некъф имот и са милионери и като го продадат няма работят повече :D
  • 32 Народа

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "Гоуст":

    Еми стой си в Пазарджик бе софиянец.
  • 33 Народа

    5 9 Отговор

    До коментар #27 от "Слуга на народа":

    Ходи и пбикаяй из прованса Софианецо и не се връща никога амин.
  • 34 Народа

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    Имам имоти в Младост специално за бъдещи софиянци без лихва вядешти блокове затворен комплекс елате и вижте цена ще се споразумее зад Лидъл Младост 3.Поздрави на Воислав Тодоров ташака на Георги Кадиев амин.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Фалит за инвеститооритее

    37 4 Отговор
    Продажби няма и няма и да има! Не купувайте нови апартаменти!! Е са кат фалират "инвеститорите" мнооогоо скоро ... ще си има нормални оферти обзаведен с акт 16 на маакс 600 eur/ m2... А и незабравяйте да прескачайте брокерите !!

    Коментиран от #41

  • 37 bla

    20 15 Отговор

    До коментар #21 от "Смятам":

    приятелю,в аматердам среден имот в центъра върви около 7-8хил евро/кв.м., и на мене неми харесва, но така стоят нещата Апарт.от 80 квадрата струва 640 000 евро , в софия апарт.в широк център струва 80-120 000евро, така че нека всеки сам си преценява къде колко са надценени !

    Коментиран от #39

  • 38 Iййй

    21 24 Отговор
    Вижте в Белград, който е много по-мръсен, няма метро и заплатите са по-ниски. Средна цена 1700 - 2000 евро метъра. А сега вижте в София, 20% по-високи заплати и 30% по-ниски цени на имотите. Идете си купете в Белград.
  • 39 Омг

    28 7 Отговор

    До коментар #37 от "bla":

    Пич, моментално бих ти пуснал линк, но пиши buy flat Amaterdam в гугъл. Пълно е с оферти 200 к евро в ценръра на Амстердам по 40 квадрата и тук забележи Двустайни!! Еднакви са цените в София и Амстердам, да не кажа че са в превес на София. Тук има измамата "общи части",там няма.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хахаха

    14 16 Отговор

    До коментар #36 от "Фалит за инвеститооритее":

    Пичлеме, инвеститорите вече имат по 10-20 млн € в Швейцарски банки, ще им фалираш деDовия
  • 42 Със 1000евро на кв

    18 4 Отговор
    Са надценени кокошарниците
  • 43 ЧИчо Том

    27 6 Отговор
    Селяните си продават нивите и идват в София ,получават коптори по 60- 80 квадрата за 1000 евра метъра !! Плащат го още 20 години ,кибритени кутиики с преградни стени от гипсокартон дето като пръднеш и те чуват през 2 етажа !! ХАК ВИ Е тъпчете се е "Столицата" Печалбата от строителството е 300 ПРОЦЕНТА !! Аз живей с тавани по 2,80 метра !!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 от пода на ринга

    20 2 Отговор
    Корупцията обяснява всичко.Откраднатите пари от цялата страна се влагат в София.
  • 46 Готин

    19 5 Отговор
    Всички мечтаете да живеете като западняци , а се Хакате се в двустайни катакомби като в кошер. Цените на нови къщи в северните райони на София не надминават 750€ , барабар с дворовете. Ама кво ви говоря!? Вие сте ,,гражданите,, и живеете в ,,партаменти,,!

    Коментиран от #48

  • 47 Марко

    24 3 Отговор
    Еми според мен докато има бакъци да купуват на тези цени имотите няма да паднат. Я никой да не купува 3 месеца и ше видите как ше паднат цените ама тук има много много тъп народ където купува панелни от 68г за по 1009 Евро кв минавало метро все едно господ минава нямам думи. И как ще са ниски лихвите глупост говорите о ирд и са банките я истеглете 129 хил Евро и вижте как връщате 200 хил Евро и това била ниска лихвата в Германия е 0.5 лихвата в Бг е 4 % при една и съща банка която е тук и там
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гладен брокер

    8 4 Отговор
    По-добре повече хора да купят, че иначе аз губя пари.
  • 50 стоян георгиев

    6 13 Отговор
    кризата в имотите и тяхното повишаване е заради иванчева.младост е наи-атрактивния квартал в софия ,а в последните 4 ри години там почти не се строи ново,като сложиш и постоянното забогатяване на населението и се стига до този балон.преди 5 години квадратния метър в младост бе 700-800 евра сега е над 1300.тва се отразява на всички източни и южни квартали в софия,а оттам и на целия пазар.
  • 51 Blackthorn

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Corelli":

    Вече отидох :)
  • 52 Бат Мишо

    6 10 Отговор
    Че кой продава в София - зимкам си 500 тунка наемче да могат да се праят селяните на граждани - кът не им харесва следващите - 7 апартамента имам в варна и сф и ги отдавам - ЧИСТИ ПРИХОДИ НИКЪДЕ НЕДЕКЛАРИРАНИ БЕЗ ДАНЪЦИ .....и не ги продавам и 60 процента да ми дигнете цената ЩОТО ЩЕ ГИ ДЕКЛАРИРАТЕ И БЛАГИЯ ГЕРБ ЩЕ МИ НАЦЕПИ ДАНЪЦИ благо и нежно и от тея 60 проц отгоре зимам НУЛА- а наемчето си ми капчука нежно в жопчето ежемесечно а зора да идат хората в варна и софия нараства поради разсипията на държавата и липсата на доходи в малките нас места - НИКВО ПРОДАВАНЕ НАЕМИТЕ САМО ЩЕ РАСТАТ....в зона Б 5 в софия наема на стаичка под входа 12 квадрата без сан възел е ТРИСТА ЛЕВА - изи пея ги плащат да го ползват за офис

    Коментиран от #56, #63

  • 53 Бат Мишо

    10 4 Отговор
    ЗА БОГА НЕ ПРОДАВАЙТЕ братя инфлациятаа ще ги изяде за 0 време - преди 10 г кутия цигари беше 3 лв сега е 6 - наема можете да вдигате- ама пързулнете ли се да продадете АКО НЕ ГИ ИНВЕСТИРАТЕ ВЕДНАГА в нещо дет носи приходи БЕЗ ДАНЪЦИ какото е наема СЕ ЧИСТ АВТОГОЛ ОТ ДУЗПА В 90 тата МЕНУТА да си друснете ....щото тес селяци друго могат да спестят но тряба да ядът и да спят някъде за да се праят на софиянци ... а вие си живуркайте с тия наеми на село кът мене с двор 10 дка щот сте прости - за данъка отиате при наемателя и му казвате Слуш ся - или си ми роднина и живееш без наем и ми даваш 500 ИЛИ ДЕКЛАРИРАМЕ и наема става 550 ТИ РЕШАВАЙ - и познайте какъв беше отговора в 7 от 7 случая
  • 54 Бат Мишо

    4 4 Отговор
    ДО дтоян георгиев
    А ПЪК ТЯНА ДА ТИ КАЖА АКО НЕ ЗНАЕШ КМЕТА НА ИЗГРЕВ - дианабад изгрев и изток ЛИТНА ТОЧНО ЗАРАДИ ИЗДАВАНИТЕ РАЗРЕШЕНИЯ ЗА СТРОЕЖ и новия кмет слага ПЪЛЕН МОРАТОРИУМ на жил строителство- лекара от бърза помощ - каза го по БТВ че затва са го избрале хората - защото в кварталите вече не се живее от новодошла паплач за която НЯМА ИНФРАСТРУКТУРА - така че бум на строежи ВЪВ СОФИЯ няма да има а и в ВАРНА няма накъде да строи - от едната страна е море от др планина - на север стигнаха до дружба че чак се свлякаха в морето - на юг и зад баира е построено на галата КЪДЕ ДА СТРОЯТ В МОРЕТО ЛИ - ЦЕНАТА САМО ЩЕ РАСТЕ и наемите- единствения ЧИСТ ЛЕСЕН БЕЗДАНЪЧЕН ДОХОД - отиате до банкомата и си го теглите и си прескачате веднъж месечно да нагледате за щети докът прескачате до града на пазар ДОКЪТ СИ ВРЪТКАТЕ СИНДЖИРЧЕТО В БАВАРЧИЦАТА пък селчоците да се праят на граждани И ДА СИ ШАРЯТ ЗА ХУДОВОЛСТВИЕТО ЧЕ ЖИВЕЯТ В ДИМИЛЯКА на кинефа сф....КЪК ЛИ НЯЯ ПРОДАМ ТЪС ЗЛАТНА МИНА СЕ МИИ НА АКЪЛЯ да превивам гръб половин месец после за тея 500 лв и сужук ага да ми земе после 37 процента данъци и осигуровки от тях за пенсия КОЯТ НИКОГА НЯМА ДА ДОЖИВЕЯ ....бат ви мишо НЕ БЕРЕ ДОМАТА С КОЛЦИТЕ нека си ви скубе вас аз ще си гуша наемчето и нека вали червен сняг и да има инфлация - наемчето ЪП и сме си ВИНАГИ В ЧАС
  • 55 Бат Мишо

    4 5 Отговор
    В КАКОТО И ДРУГО ДА ГИ ИНВЕСТИРАТЕ - ще трябва да хрантутите я държава я мутри я институции я чингенета - и ще ви налазваг когат им е кеф я ХЕИ я ДАИ я КАТ я МВР я НАП я НОИ и безброй други хранилки на Сужука и Физкултурника и Делян толупа и безкрайните други изедници КАЗАХ - продава се ако някой умира от семейството и не стигат за операция - дан дава господ не се е случвало от 3 поколения

    Коментиран от #57

  • 56 6823223

    9 4 Отговор

    До коментар #52 от "Бат Мишо":

    Пазарът ще изрине 99%от пишман инвеститорите, които строят за пръв път по 200-300обекта без през живота си да са построили една къщичка от лего. Цените ще падат 4-5-6 ПЪТИ. Ще се задържат относително цените на имоти само в топ локации. Инвеститори които строят в Младости, дружби и т.н.ще реват. А другите инвеститори, които са инвеститори на дребно с по 2 апартамента пак в тези квартали ще съжаляват горчиво. Кризата е в ход от месеци . В икономиката има един цар, а именно пазарът. Вземайте пуканките, настанете се удобно и почвайте да следите екшъна.
  • 57 стоян георгиев

    7 6 Отговор

    До коментар #55 от "Бат Мишо":

    бат мише ти си си навил на мастрафа и наистина си взел добро решение.веднъж приятен доход от наеми втори път капиталово нарастване поради ръста в цените на имотите.само че 7 апартамента бате са си пара и докато човек стигне да ги заформи е зора.:)))!та със здраве да си харчиш намечетата.и в бургас също няма на къде да се разширява града.там е по-зле и от варна.та събереш ли някои лев и там може да набиеш.що се отнася до дианабад и изгрев .там са си стари комунисти и искат никои да не им се пречка.искат ама няма как да стане.всичко ще се застрои там ,аи в другите квартали до милиметър.тва е пътя.не е измислен в нас ние само го повтаряме.иначе комплекса на гражданина дето е бил селяни до преди 10 години ни е ясен.като се появи следващия от някъде тоя дето е дошъл преди него почва да му се сърди че станало много тясно!
  • 58 Ява

    4 9 Отговор
    Голям рев. Няма да се върнат времената в които за 10-12х. се купуваше двустаен. По-скоро до 10г. Толкова ще е 1кв.м.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 321

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гоуст":

    Веднага ти обяснявам. Пазарджик вероятно имотче в широк център от 500 кв.м. е към 50-60 000 евро. В София широкия център - същото е към 500-600 хил. евро. Като построиш сграда 1500 кв.м. РЗП, това увеличава стойността с 400 евро на квадрат. Всичко друго в София от труда, до транспорта и материалите е малко по-скъпо. И ето стигнахме цена за София към 800-900 евро за кв.м. В момента широк център вървят към 1000-1100 евро. Печалба от 10-15%.
  • 61 100

    9 1 Отговор
    А, добро утро. Надценени са от много години.
  • 62 потресен

    13 1 Отговор
    4-стаен , 148 кв.м. , в Стрелбище - 2017 обявен за 160 000 евро , 2018 стана на 200 000 , изчезна от обявите и от скоро е пак на показ за 240 000.....и снимките са същите.....

    Коментиран от #64

  • 63 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #52 от "Бат Мишо":

    Бат Мишооо, нахакал съм ти плюсовете, ама сега ако трябва да ги купуваш тия апартаменти няма да стане. Браво, че не си се излъгал да ги продаваш. Аз имам същата визия за инвестиране и съм тръгнал по този път, ама съм млад още и ще видим до къде ще я докарам, защото нещо започват да ми къркорят червата, въпреки, че не съм сключил сделка за над 1000 евро никъде! Като цяло от коментарите оставам с впечатлението, че коментиращите се делят на два модела: тези дето са се набълбукали /като мен/ и тези дето са си с..ли в гащите от страх и не са направили нищо. Едните викат ще се вдигат цените, другите викат ще купуваме на по 400 евро! Аз лично не знам какво ще се случи, но мога да кажа, че не всичко е цената, качествен и подходящ имот си заслужават в един имотен портфейл на подходящата цена!
  • 64 Безразличен

    7 1 Отговор

    До коментар #62 от "потресен":

    Защо да не стане? Догодина пак няма да е продаден, но вече ще е обявен за 320 000, а по статиите ще пишат как средните цени растат.
    Балъците-купувачи и те са същите...
  • 65 Слави

    5 1 Отговор
    Аз взех решение, да си купя в Берлин вместо София, хем ми е по евтино пък и коли на тротоара няма, и е чисто и хората културни, а в София!!!! е да по добре е от Пенджаб, но нали сме Европа, да,да ама не.
  • 66 Васил

    7 2 Отговор
    Над 300 евро всичко е спекула

    Коментиран от #67

  • 67 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Васил":

    не 300, над 50-100 евро кв.м. в центъра ново строителство е лудост да се купува сега
  • 68 антон

    0 1 Отговор
    Може лесно да проверите цената на жилището си в София на ocenime.bg
    След 2025 г. цените на имотите в България ще станат по високи от сегашните европейски.
    Според предсказанието на Слава Севрюкова България ще стане единствената защитена от апокалипсис територия в Европа...