ФАКТИ.БГ

Промениха статута на редица имоти

Публикувана: 17 Януари, 2020 06:21
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2385
Промениха статута на редица имоти
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне на имоти - публична държавна собственост за управление на Министерството на отбраната. От Военномедицинската академия се отнемат, поради отпаднала нужда, и се предоставят за управление на MO, с оглед бъдещи разпоредителни действия, два имота, намиращи се в гр. Хисаря. Евиният представлява поземлен имот с площ от 5 343 кв. м, а другият е поземлен имот с площ от 165 199 кв. м, застроена и незастроена площ, застроен с 3 сгради с обща застроена площ от 5237 кв. м.

За срок от 10 години на Столична община се предоставя безвъзмездно за управление археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост. Недвижимата културна ценност се намира в район „Панчарево“ и представлява Средновековна крепост „Урвич“ с категория „национално значение“. Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще допринесе за обогатяване културно-историческото наследство на местно ниво, ще подпомогне популяризирането на недвижимата ценност и превръщането ѝ в съществен фактор за разширяването на културния туризъм. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионалния исторически музей - София.

От Регионалната здравна инспекция - гр. Търговище се отнема имот поради отпаднала необходимост за функциите на ведомството. Имотът е с площ 75 кв. м, представлява едноетажна сграда и се намира на ул. „Климент Охридски“ в гр. Омуртаг. Той преминава в управление на областния управител на област Търговище.

Също поради отпаднала необходимост се отнема правото на управление върху част от имот - публична държавна собственост, от Националния статистически институт и същата се обявява за имот - частна държавна собственост. На основание разпоредбите на Закона за държавна собственост тя преминава в управление на областния управител на област Търговище. Частта от имота се намира в гр. Търговище и представлява самостоятелен обект със застроена площ 392,30 кв. м, съставляващ осми етаж в осем етажна сграда и е с предназначение за делова и административна дейност.

Правителството обяви хижа „Тополица“, която досега е била публична държавна собственост, за частна държавна собственост. Тя се намира в землището на с. Тополица и представлява двуетажна сграда със застроена площ 180 кв. м с таван и избено помещение. Имотът се управлява от областния управител на Бургас и не притежава белезите на имот - публична държавна собственост.

На община Кричим се прехвърля собствеността върху имот - частна държавна собственост, в гр. Кричим за изпълнението на проект „По следите на древността - една история за история, култура и вяра“. Имотът представлява терен с площ 30 916 кв. м и досега е бил в управление на областния управител на Пловдив. Общината ще го използва за модернизация на съществуващата и изграждане на нова инфраструктура, с което ще се осигури достъп до туристическите обекти и природни забележителности. Проектът предвижда изграждането на площадки, изработване и поставяне на указателни и информационни табели за еко пътеки и туристически маршрути, маркировки, беседки, пейки и кошчета за отпадъци. Създадената инфраструктура и придобитите активи ще се ползват безплатно от всички граждани и гости на община Кричим.

Министерският съвет обяви имот - публична държавна собственост за частна - държавна собственост и го прехвърли на Община Джебел за образователни дейности. Той се намира на ул. „Иван Вазов“ № 20 в гр. Джебел и представлява 17 773 кв. м от терен с обща площ 17 917 кв. м заедно с четири сгради в него. Досега имотът е бил в управление на Министерството на земеделието, храните и горите за нуждите на Професионална гимназия „Руска Пеева“ - гр. Джебел. Предоставянето му в собственост на общината е във връзка с промяната на училището от държавно в общинско.

Поради отпаднала необходимост правителството отнема от Българската агенция по безопасност на храните управлението върху имот - публична държавна собственост в гр. Сопот и го обявява за частна държавна собственост. Той се намира на ул. „Иван Вазов“ и представлява терен с площ 818 кв. м. С решението на Министерския съвет имотът преминава в управление на областния управител на Пловдив съгласно разпоредбите на Закона за държавната собственост.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
да де
1 Отговор
Лапаницата продължава честито на печелившите.

Оценка:
-3 +11

боцмана
2 Отговор
Това е лотарията на властта , всички печелят , а абдалите да търкат билетчета и още да им тъпчат гушите.

Оценка:
-0 +6

има една поговорка
3 Отговор
,,господ бави,но незабравя,,

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.