Last news in Fakti

17 Януари, 2020 06:21 3 096 3

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут
Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне на имоти - публична държавна собственост за управление на Министерството на отбраната. От Военномедицинската академия се отнемат, поради отпаднала нужда, и се предоставят за управление на MO, с оглед бъдещи разпоредителни действия, два имота, намиращи се в гр. Хисаря. Евиният представлява поземлен имот с площ от 5 343 кв. м, а другият е поземлен имот с площ от 165 199 кв. м, застроена и незастроена площ, застроен с 3 сгради с обща застроена площ от 5237 кв. м.

За срок от 10 години на Столична община се предоставя безвъзмездно за управление археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост. Недвижимата културна ценност се намира в район „Панчарево“ и представлява Средновековна крепост „Урвич“ с категория „национално значение“. Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще допринесе за обогатяване културно-историческото наследство на местно ниво, ще подпомогне популяризирането на недвижимата ценност и превръщането ѝ в съществен фактор за разширяването на културния туризъм. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионалния исторически музей - София.

От Регионалната здравна инспекция - гр. Търговище се отнема имот поради отпаднала необходимост за функциите на ведомството. Имотът е с площ 75 кв. м, представлява едноетажна сграда и се намира на ул. „Климент Охридски“ в гр. Омуртаг. Той преминава в управление на областния управител на област Търговище.

Също поради отпаднала необходимост се отнема правото на управление върху част от имот - публична държавна собственост, от Националния статистически институт и същата се обявява за имот - частна държавна собственост. На основание разпоредбите на Закона за държавна собственост тя преминава в управление на областния управител на област Търговище. Частта от имота се намира в гр. Търговище и представлява самостоятелен обект със застроена площ 392,30 кв. м, съставляващ осми етаж в осем етажна сграда и е с предназначение за делова и административна дейност.

Правителството обяви хижа „Тополица“, която досега е била публична държавна собственост, за частна държавна собственост. Тя се намира в землището на с. Тополица и представлява двуетажна сграда със застроена площ 180 кв. м с таван и избено помещение. Имотът се управлява от областния управител на Бургас и не притежава белезите на имот - публична държавна собственост.

На община Кричим се прехвърля собствеността върху имот - частна държавна собственост, в гр. Кричим за изпълнението на проект „По следите на древността - една история за история, култура и вяра“. Имотът представлява терен с площ 30 916 кв. м и досега е бил в управление на областния управител на Пловдив. Общината ще го използва за модернизация на съществуващата и изграждане на нова инфраструктура, с което ще се осигури достъп до туристическите обекти и природни забележителности. Проектът предвижда изграждането на площадки, изработване и поставяне на указателни и информационни табели за еко пътеки и туристически маршрути, маркировки, беседки, пейки и кошчета за отпадъци. Създадената инфраструктура и придобитите активи ще се ползват безплатно от всички граждани и гости на община Кричим.

Министерският съвет обяви имот - публична държавна собственост за частна - държавна собственост и го прехвърли на Община Джебел за образователни дейности. Той се намира на ул. „Иван Вазов“ № 20 в гр. Джебел и представлява 17 773 кв. м от терен с обща площ 17 917 кв. м заедно с четири сгради в него. Досега имотът е бил в управление на Министерството на земеделието, храните и горите за нуждите на Професионална гимназия „Руска Пеева“ - гр. Джебел. Предоставянето му в собственост на общината е във връзка с промяната на училището от държавно в общинско.

Поради отпаднала необходимост правителството отнема от Българската агенция по безопасност на храните управлението върху имот - публична държавна собственост в гр. Сопот и го обявява за частна държавна собственост. Той се намира на ул. „Иван Вазов“ и представлява терен с площ 818 кв. м. С решението на Министерския съвет имотът преминава в управление на областния управител на Пловдив съгласно разпоредбите на Закона за държавната собственост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    11 3 Отговор
    Лапаницата продължава честито на печелившите.
  • 2 боцмана

    6 0 Отговор
    Това е лотарията на властта , всички печелят , а абдалите да търкат билетчета и още да им тъпчат гушите.
  • 3 има една поговорка

    1 0 Отговор
    ,,господ бави,но незабравя,,