Last news in Fakti

29 Август, 2012 11:32 1 379 0

Продават имение на Джон Ленън

  • ленън-
  • бийтълс-
  • къща-
  • уейбридж

Почитателите на „Бийтълс” имат възможност да купят една от къщите, която някога е била собственост на Джон Ленън. Там са писани едни от най-известните хитове на ливърпулската четворка. Разбира се, броят на кандидат купувачите е силно ограничен поради високата цена на имота – 19 млн. EUR.

Къщата е купена от Ленън в далечната 1964 г. Намира се в Уейбридж (област Съри). Там известният певец е живял 4 години, до развода с първата си съпруга Синтия. Триетажното имение е построено през 1913 г. Разполага със шест спални, басейн и парк с площ 1.5 акра. Въпреки че не е възнамерявал да живее постоянно в Уейбридж, при покупката на имота Ленън инвестира 25 000 EUR за възстановяването му. Намалява броят на помещенията от 22 на 17, облагородява парка.

За пръв път имението е продадено през 1968 г. за 50 000 EUR. След това е препродадено още няколко пъти. През 2006 г. е продаден за сумата от 7.6 млн. EUR. За последен път излиза на пазара на недвижими имоти миналата година. Тогава сделката се осъществява при сума 7.3 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА