Last news in Fakti

7 Септември, 2012 18:24 7 789 8

Продават цели села на търг

  • испания-
  • пелеас де абаджо-
  • търг-
  • имот-
  • криза

В Испания, която беше първата жертва на кризата с недвижими имоти, вече се продават на търг цели села. Жителите на северозападното испанско село Пелеас де Абаджо винаги са се гордели с плодородната земя и овощни дръвчета, обградени от къщи. Но днес това вече не им принадлежи.

„Всичко беше конфискувано и продадено на търг”, казва Феликс Ронсеро, кмет на селото. Той обвинява за създалата се ситуация предшествениците си, които са били от една фамилия и са управлявали Пелеас де Абаджо близо 30 години. По неговите думи те са вземали огромни заплати и с години са организирали фиести, бой с бикове, концерти и други скъпо струващи занимания.

Днес Пелеас де Абаджо е най-големият длъжник в Испания. В подобна ситуация са и стотици други села, но те разпродават активите си, свиват бюджетите и увеличават данъците, за да избегнат банкрута. А испанската държава конфискува жилищата и ги продават, за да могат да се избавят от почти 250 млрд. USD заем.

Село Галенд може да е следващото с подобна на Пелеас де Абаджо съдба. Дълговете му към момента са 2.8 млн. USD. Общо дълговете на градовете и селата към държавата възлизат на близо 21 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 paco

    1 0 Отговор
    в испанския J се чете като H, съответно Абахо.
  • 2 дако

    2 0 Отговор
    сега да ревем и за испанците ли? кориди,фиести и много сиести,накрая някой трябва да плати сметката.
  • 3 Испанеца

    1 1 Отговор
    Правилно е да се каже "Пелеас де Абадхо"!!!
  • 4 грррррр

    2 1 Отговор
    Тъй,тъй,много е хубаво в ЕС,а пък в Турция,пенсионната възраст е 47 години за мъжете.
  • 5 yio de toros

    5 0 Отговор
    da mi pravqt vqtar vsichki ispanci i balgarite koito sa tam koga ispancite stanaha evropeici koga faliraha vinagi sa si bili bedna ciganska nacia i te hodqt na gurbet vav franciq ,mnogo se zasiliha i barzo sprqha aide da vidim sega balgarite ot ispaniq kade shte hodqt pak shte sa si poslednata dupka na kavala

    Коментиран от #7

  • 6 Jack Western

    3 2 Отговор
    Разрешението на всички подобни проблеми е чрез референдум да се признаят въпросните дългове за незаконни, създателите им да се разстрелят на площада, а "кредиторите" да пият една студена вода. Пенсионната възраст и активите на никаква цена да не се пипат ! Европа трябва да се събуди и изрине комисарите и останалите от върховете на управата и да се върне към социалната държава. Европа е до 1987г. - всичко след това да се ревизира !
  • 7 Клаус

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "yio de toros":

    Много те радва мисълта за това, че хиляди работещи българи в Испания останаха и ще останат без препитание. Ти си истински българин!!!
  • 8 ЛЮСИ

    1 0 Отговор
    А НАШИТЕ СЕЛА КОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ПРОДАВАТ