Last news in Fakti

12 Ноември, 2012 00:11 1 572 0

Ремонтират 55 български посолства

  • посолство-
  • ремонт-
  • мисия-
  • българия

За пръв път тази година Министерство на външните работи е успяло да реализира икономии. Спестените средства вече се влагат в ремонтирането на 55 български мисии зад граница. Обновени са мисиите ни в Осло, Копенхаген, Мадрид, Дъблин, Кабул и Сана.

Общата сума отпусната за ремонт възлиза на 11 млн. лв. По-голямата част са от продадени недвижими имоти зад граница. От спешен ремонт се нуждаят още посолствата ни в Лондон, Москва, Берлин, Токио, Мексико, Кайро и Брюксел. В зависимост от състоянието на сградите ще се обновяват ВиК инсталации, асансьори, дограма на прозорци, отоплителни системи.

Близо 50 000 лв. се отделят за реконструирането на няколко консулски служби в съответствие с изискванията на Шенген.

За 2013 г. е предвидено обновяването на посолствата в Ню Йорк, Дъблин и Копенхаген. Отделеният за там бюджет е на стойност 1 380 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА