5 Януари, 2021 15:11 4 109 5

Започва строителството на жилища и детски градини

  • пловдив-
  • кючука-
  • строителство-
  • жилища-
  • детски градини

Те ще са разположени на терен от 3.2 декара в пловдивския Кючука

Строителството на детски ясли и жилищен комплекс на терена бул. „Никола Вапцраов” ще започне още тази година, съобщиха от Областна управа. Победител в търга е „Импулс Инфинити Строй“ ЕООД, като тя е била единствената фирма подала оферта. Компанията взима имота от 3,2 дка, като ще изгради детската ясла с площ 1400 кв. метра, както и обекти с обществено предназначение с площ 600 кв.м за преместването на две държавни ведомства.
„Предполагам, че интересът е бил занижен, тъй като изискванията в условията бяха изключително сериозни, за да се гарантира държавния интерес. А именно - висок размер на депозита, който през цялото време служи и като гаранция, отделно от това банкова гаранция, която следва да се поддържа през цялото време на строителството, забрана за продажба на обекти преди изграждането на държавните обекти. Отделно от това, собствеността върху държавния имот си остава изцяло държавна и няма да се прехвърля на фирмата, спечелила търга“, коментира областният управител Дани Каназирева, цитирана от Trafficnews. По думите ѝ така държавата печели близо 2 милиона повече, ако се беше продал имотът, на който пазарната цена е 1,4 млн.лева.

Идейният проект е изцяло съобразен с одобрения подробен устройствен план, който от своя страна е съобразен с всички жалби на граждани, живеещи в района. Почти половината от имота остава за зеленина и ще бъде двор към детската ясла. Спазено е изложението за детската ясла, като то изцяло ще бъде южно, със самостоятелни входове за всяка яслена група и няма да има засичане на потоците от жилищната сграда, държавните ведомства и яслата. Паркирането ще бъде на 100% осигурено в подземен паркинг. Освен това са спазени всички нормативно установени отстояния на сградите. Допълнително ще бъдат изградени и шумоизолиращи ивици откъм булеварда.

„Изключително много се радвам, че и Областна администрация, наред с инвестиционната програма на Община Пловдив за построяването на детски градини, ще помогне за решаването на проблема с липса на достатъчно места в тях. Детската ясла ще бъде дарена на община Пловдив с цел да се подпомогне район Южен, като най-гъсто населения район на града, и да се отговори на нуждата от детски заведения като цяло в Пловдив, допълни Каназирева.

Тя уточни, че строителството ще стартира още тази година, а другата седмица ще направи среща с фирмата. В края на месеца ще бъде представена и визуализация на проекта.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    5 1 Отговор
    винаги пускат само един и същи да краде другите все за нещо не отговарят---пускат малко мангизи за управляващите.

    Коментиран от #2

  • 2 Anonim

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "любител":

    Философи тук яко,крадни и ти
  • 3 Като построят градината и Яслите и офис

    10 0 Отговор
    Сградите, ще ги замени Общината с 3, 2 декара селско стопанска земя някъде извън Пловдив, и ще до плати общината още 40 000лв на новия собственик, като разлика в стойността на двата имота!!! С такава заменка Община Столична, придоби4-5декара селско стопанска земя в с Иваняне, като замени Тенискортовете в Банкя, заедно с тогавашния скромен ресторант и съблекалните, и до плати на новия собствени 40 00лв,всичко е Законно, СОС е решил Герджиков подписал, Кмета е бил в Отпуска???
  • 4 Иво

    4 0 Отговор
    Пловдив,до преди 10 години си беше много добро място за живот.Пуста алчност и глупост,превърнаха го в човекарник.

    Коментиран от #5

  • 5 Не човекарник

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    а селянярник.Същата катастрофа, но в много по голям мащаб,се случи в София