Last news in Fakti

16 Януари, 2013 18:23 1 790 0

Инвеститорите не рискуваха

  • инвестиции-
  • търговски имоти-
  • предприемачи-
  • анализ

Инвеститорите, опериращи на пазара на търговски обекти, останаха предпазливи през 2012 г. Подобен извод се базира на факта, че през изминалите 12 месеца извършените сделки с търговски обекти са на стойност 436 млрд. USD, докато за 2011-а те възлизат на 435 млрд. USD.

През четвъртото тримесечие на изминалата година са реализирани транзакции на стойност 141 млрд. USD, сочат данните на консултантската компания Jones Lang LaSalle. За сравнение, за същия период на 2011-а тази цифра е била 100 млрд. USD.

В САЩ, изчаквателната позиция на предприемачите през първата половина на миналата година доведе до ръст от 51% при извършените транзакции в периода октомври-декември 2012 г. спрямо третото тримесечие на изминалата година. В Канада и Мексико също отчетоха по-високи резултати в сравнение с 2011-а. По този начин активността в сегмента на търговски площи обхваща цяла Северна Америка.

Пазарите в Азиатско Тихоокеанският регион демонстрираха стабилност. Към 31 декември 2012 г. беше отчетено леко понижение в сравнение с 2011-а. Спадът е от 98 млрд. USD на 92.5 млрд. USD. Като основна причина се изтъква забавеният ръст на китайската икономика.

Резултатите на европейския пазар на търговски площи надвишиха очакванията на анализаторите. Инвестиционният обем през изминалите 12 месеца запаси нивата от 2011-а. Голяма част от предприемачите се насочиха към британския пазар. През последното тримесечие на 2012-а повишен обем на инвестиции се регистрира и на пазарите във Франция, Германия и Скандинавия.

Инвестициите в търговски обекти през 2013 г. се очаква да бъдат между 450 и 500 млрд. USD, прогнозират анализаторите на Jones Lang LaSalle. Очакванията са предприемачите да се фокусират върху пазари от Северна и Южна Америка, Азиатско Тихоокеанският регион. В Европа, Близкия Изток и Африка няма да има съществена промяна спрямо 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА