Last news in Fakti

16 Януари, 2013 18:45 2 910 7

Жилищата в Унгария на цени от 2008-а

  • жилища-
  • цени-
  • варшава-
  • унгария

Със 7.5% се е увеличил броят на сключените покупко-продажби с жилища в Унгария през миналата година. Тогава са продадени 94 302 апартамента (от тях 6061 са били изтъргувани през декември), докато през 2011-а техният брой е бил 87 700. Ръстът на продажбите не успя да компенсира спадът в цените, който през изминалата година падна до нивата от 2008 г. Леко поскъпване се отчита единствено в Будапеща. В останалите големи унгарски градове поевтиняването е силно. На места квадратният метър жилищна площ се търгува вече срещу 453 EUR.

През октомври 2012-а цените на жилищата, строени по време на комунистическата епоха, достигнаха историческо дъно. Също така се наблюдава и спад в строителството на нови жилищни сгради, което също се отрази негативно на пазара.

Възстановяване може да се очаква едва към края на 2013 г. Затова анализаторите препоръчват за момента предприемачите да се въздържат от големи инвестиции в областта на жилищния сегмент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ильо войвода

    1 0 Отговор
    Затова анализаторите препоръчват за момента предприемачите да се въздържат от големи инвестиции в областта на жилищния сегмент.

    Тука 5 години падат цените и края се не види, но през цялото време ни убеждават, че сега е момента за покупки вече на молба го удрят.
  • 2 Иху-Аху

    1 0 Отговор
    Хахахахаах за пореден път! Ах-човци, Охчовци, чудни вафли и прости числа... Я да видим кво пише 433, хъм...тия там не вземат ли доста повече пари месечно от тук? Колко ли ще да стигне тогава квадрата тук?! 1000, 2000 - Хахахаах....Нема такъв СМЕХ!
  • 3 Bossman

    1 0 Отговор
    Унгария е добро място за инвестиране,особено в столицата Будапеща,където се открива страхотна панорама към Дунава.Освен това пътищата са в много добро състояние.
  • 4 УН-БГ

    0 1 Отговор
    Обикновено така става, първо поскъпват имотите в Унгария и след няколко месеца и в България! Бъдещите купувачи ще трябва да си приготвят повече пари за покупка на недвижим имот. Големи бълъци са купувачите. Вместо да бяха купили на по-ниски цени и да не плащат наеми. Така се върти живота в България
  • 5 Пловдив

    0 0 Отговор
    В Унгария управляват националистите,на които хич не им пука за безумните изисквания на тъпанарите в ЕвроГейския съюз. Тук управляват г...йове,които ще ни накарат да ходим с главата надолу,ако ония им наредят. Така че разликата е съвсем резонна.
  • 6 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Великолепен фотус!Във дълбочина се вижда о.МАРГИТ,в ляво на моста е прекрасния булевард МАРТИРОК,където има апартаменти
    собственост на българи!..........навсякъде там мирише на кафе и специфичния аромат на цигарите СОФИЯНЕ!
  • 7 bubblehead

    0 0 Отговор
    Иракли само да знаеш колко по-добре изглежда морската в Бургас от парка на острова ... просто несравними ...