Last news in Fakti

18 Януари, 2013 19:35 3 992 22

Sony продава щабквартирата си в САЩ

  • sony-
  • продажба-
  • небостъргач-
  • ню йорк

Компанията Sony реши да продаде щаб квартирата си в Ню Йорк. Офертната цена е 1.1 млрд. USD. Предварителен договор за продажбата на небостъргача, разположен на „Медисън Авеню” в Манхатън, е подписан с агенцията по недвижими имоти Chetrit Group. Новината за продажбата на сградата и отслабването на японската йена доведоха до 12% увеличение на цената на акциите на Sony на Токийската фондова борса.

Компанията изтъква финансови причини за решението си да отпише сградата от активите си. Ако небостъргачът бъде продаден на стойност 1.1 млрд. USD, след плащането на всички разходи, които той е натрупал досега, чисто за Sony ще останат 770 млн. USD. Очаква се сделката да бъде финализирана през март.

В 37-етажната сграда, която е построена през 1984 г., работят 1500 служители на Sony. Там са разположени подразделенията на музикалната индустрия и кино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 what is up

    1 0 Отговор
    bubblehead, едва ли Сони са закъсали толкова много финансово! Изнасянето на значителни финансови средства от САЩ, трябва веднага да ти светка червената лампичка, за това какво се очаква да се случи там в близко бъдеще.

    Коментиран от #2, #19

  • 2 Ха сега де...

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "what is up":

    Напротив... тука брат с тая печатница недей да ни мислиш."Червената" лампичка,ще засвети ако "чифутите" почнат да се изнасят от тук! ;) А тая комунистическа мечта:"гледай,лолко са зле и фалити и т.н. ,че и бездомници и горките без здравни осигуровки" та мрели,като кучета по улиците... Ела да ни видиш.колко сме зле.. ;) Пък и тези стотици хиляди емигранти годишно дето идват,като скакалци? Защо ли идват? Мдам... сигурно заради "Американ Дрийм" А? Да си видял,или чул някой нормален Американец да е емигрирал?Я в Куба,или Русия?А може би в БГ? НЕМА такова животно приятел... :)))) Така,че тия лампи ли са светодиоди ли.. май ти светят само на теб!Бабъла се прави на патриот ама си седи тука.. :)) нЪл тЪй? :)

    Коментиран от #3

  • 3 what is up

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ха сега де...":

    Това за идващите като скакалци емигранти е само във въображението ти. Никой не се качва на потъващ кораб! Хората вече разбраха, че им продават едни лъжи за бляскаво бъдеще в "страната на неограничените възможностти". От поне 10 години има обратна емиграция от САЩ към родните страни на емигрантите. Богатите и корпорациите отдавна си изнесоха капиталите в офшорки и отдавна финансово са емигрирали. А бедните американци, които са 99% нямат пари да ходят никъде. А и са толкова ограничени, че не знаят ,че съществува друг свят освен САЩ. В момента балона се надува за последно! Радвай му се! Прав си, че най-големия бизнес на САЩ е печатането на пари но и това е до време. А бабъла е заблуден и не е патриот, а просто се опитва да си продаде имота в БГ на висока цена, за да може да си покрие плащания по ипотеката на къща в САЩ. А и не е добре и с нервната система, а не се лекува.
  • 4 соти

    1 0 Отговор
    ДО №2 Точно тук не си познал човече--аз се махнах от щатите и много се радвам за това.За стотиците хиляди емигранти сьщо не си прав-кои идват--отговори ми??? Латинската сган??? Или негросите с своите претенции за права??? Колко повече такива емигранти толкоз по-зле за вас --тьрсещите американската льжа(мечта). Ще ти кажа че има много успяли хора които се махнаха от щатите. Аз не говоря че много сьм успял в сащ но там бях доста над другите ми колеги--психоаналитици.На днешно време имам две клиники-в Петербург и Сургут---А това е Русия....сещаш ли се????? Неможеш да ме убедиш че една нация е добре развиваща се след като на синьт ми в учебника за втори клас има пояснения как да си завьрже обувките!!!!!! ВЬВ ВТОРИ КЛАС!!!!! В сьщото време на тестовете има такьв вьпрос---Какво социялно предимство ни дава автомобила??? Пиша ти правилният отговор--Място за секс......Така че не всичко е пари и печатницата няма вечно да работи.Това с училищната програма беше последната капка....Само не ми говори за демокрация --права на човека и такива още глупости защото живях повечето от живота си в америка и ми е ясно за какво става вьпрос! Това което беше през 80-90те години в сащ никога няма да се вьрне.В момента моралният упадьк на хората е толкова голям че няма врьщане назад. Корпорациите мачкат яко--банките сьщо--даначните сьщо --полицейщина--корупция на високо ниво ------от другата страна банди--латинци-негри-мюсолмани-----евреи сьс своите интриги.....Да едно е вярно сащ още ще се дьржьт на ниво но с тази деградация няма да е задьлго.Ако наистина можеш си помисли сам за себе си и си задай вьпроси следствие на моят коментар---само че си отговори честно.......Успех на всички и БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 5 Тони

    1 0 Отговор
    Браво и на "соти" и на "уотс ап", че разкриват действителността такава, каквато е, а не се опитват да лъжат и изкривяват представите на хората за САЩ, както прави "ха сега де". Всяка лъжа е до време и после истината се разбира. Единствено само платени и заблудени форумци могат да пишат възхвали за САЩ.
  • 6 СОНИ

    1 0 Отговор
    Май вече руснаци и китайци ще имат СОНИ. Сигугно на СОНИ им писна от демокрация вече. Нема ли пари и музиката спира да свири.
  • 7 Иван Василев

    1 0 Отговор
    Ако беше толкова готино в САЩ, нямаше непрекъснато някой да превърта и да трепе толкова много народ. Само масови убийства! Стреса, безработица, мизерия, загуба на жилища и кой ще издържи на толкова голяма демокрация!?
  • 8 демокрация????

    1 0 Отговор
    Отдоло някои от коментарите са много точно написани № 1 3 4 и други. 7 години живях в USA инещата не са толкова розови.Оставете на страна пропагандата,политиката,медиите и промиването на мозаци--това е тяхен стандарт.Най интересното е че самите граждани се превръщат в роби-послушни и покорни.Има много начини за това\ кредити\спонсорство\лобиране\корупция и т.н. В Америка отдавна започва пьлната деградация на народа НО на властите това им е изгодно.Тьпи хора лесно се управляват-всички го знаем. НО всички си мислим че не сме толкова тьпи и уверено можем да спорим за това.---Нали така!!!?????Сьщото е в Америка-самодоволни и арогантни-тъпи и лекомислени без елементарни човешки ценности.Другото което искам да кажа на младите Е: Не се надсмивайте над другите-Китай,Русия,Индия,Бразилия и т.н.В тяхните народи има тази жилка и жажда за победа -за свобода-за достоен живот че можем само да им аплодираме.Когато човека запази своята същност и самобит има бъдеще. Не подражавайте като маймуни на всичко което ви показват по телевизора.Бадете живи и здрави и малко по-умни и по-големи родолюбци.

    Коментиран от #11

  • 9 до соти

    1 0 Отговор
    Още в комунизма съм ходил в Петербург-страшно красив град-град музей.Поздравления че се занимаваш с бизнес там.Който не е ходил няма да ме разбере.Поздрави на всички от Австралия а на теб Соти предай поздрави на Братушките и успех.
  • 10 иво обьркания

    1 0 Отговор
    Егатиииии вие с тия коментари ме объркахте бе хора!?!? Сега незнам за каде да купувам билет????
  • 11 Русия

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "демокрация????":

    Точно така, бъдещето е на Русия, Китай , Индия, Бразилия, Южна Африка, а ние както винаги сме на губещата страна. За да вървим ние добре, трябва да подобрим връзките си с Русия. Американската мечта избледнява. А повечето хора не знаят и кое е американската мечта. За американците това е да си вземат къща на изплащане за 30 години, което повечето българи го имат и то собствени имоти. Е за какво ли тогава мечтае българина? - Да бачка като роб, да спазва безброй правила, да се подмазва на шефа си, да живее на кредит и в стрес, да няма здравеопазване, да живее под страх всеки ден да не го гръмне някой гангстер........
  • 12 Пенчо

    0 0 Отговор
    Историите ви за Америка са трогателни. Аз лично, започнах сериозно да се замислям да започна да подпомагам финансово и просветно, тъпите и гладуващи американчета. Че ние тук сме в Рая бе хора, каква Америка, какви американски мечти. Българите сме интелигентни, възпитани, имаме собствени домове, коли, имоти, и с големите си заплати обикаляме света и харчим за благотворителност, а подрастващите ни знаят как да си връзват обувките още в майчините утроби, а не като онези тъпанари в най- мизерната държава в света, САЩ.

    Коментиран от #13

  • 13 ???

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пенчо":

    Пенчо, какво искаше да кажеш бе мойто момче? Никой не те разбра!

    Коментиран от #15

  • 14 Ковънтри Роуд 4829

    0 0 Отговор
    Даааа, дааа... a, истината е, че няма Рай на земята, и дори най- развитите страни си имат своите недостатъци.
    В България, най-бедната държава в ЕС, хората извън няколкото по- големи града, буквално, мизерстват. Нямат, какво да работят, нямат пари и единственият им шанс за съществуване е емиграцията. Благодарение на голата ни гордост се прикрива донякъде истината за живота. Хората в големите градове, "немизерстващите", живеят........... бедно. Благодарение на това, че целият приличен бизнес на държавата е струпан в няколко града, виждаме лъскави лимузини и офис сгради, даващи фалшиво усещане за стандарт. Реалността е жестока, българина живее с майка си и баща си до последно, разбирай, тяхната смърт. В най- добрия случай старците са доброволно изгонени от панелката, ако имат къде да отидат и младите живеят в тях. Много взеха жилища по времето, в което банките раздаваха кредити на всеки, сега голяма част от тях ги изгубиха и отново живеят с мама и тате или се върнаха на село. Всички с наследени панелки, успяват да съберат 5-10 хил.лева или теглят кредит за да си купят голф или бмв 3, които им дават, един неземен социален статус.
    Образованието в България е катастрофално. Масово хората не знаят елементарни факти от историята, политиката, географията, икономиката и т.н. на своята държава, а и не ги интересува. Морала, ценностната система, религията всичко това е на едно позорно ниско ново. Хората в България се забавляват и възпитават с циганска и ориенталска музика, изпълнена от проститутки в оскъдно облекло. На едно от последните места по образованост сме! Почти във всички други отрицателни класации по корупция, престъпност, сива икономика, детска смъртност, брой на инфаркти при младежи и т.н. сме шампиони!!! Българите са вечно недоволни, смръщени, сърдити и винаги са прави и знаят повече от останалите. Обитаемите ни градовете са, като след бомбардировки, с разбити улици, олющени сгради, буренясали паркове, цели квартали(Бояна, Драгалевци..) нямат канализация и обитаващите ги се изхождат в дупки по дворовете си, има хиляди бездомни кучета убиващи периодично по някой беззащитен хомо-сапиенс,
    Имаме (имахме) прекрасна природа, която българина не цени, презастроява с бетонни безвкусни хотели, замърсява безогледно и руши..... Това е накратко за България, нашата колабираща Родина.

  • 15 Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "???":

    :) Народа ни е прост, последни сме на опашката във всевъзможни статистики, даващи яснота за цивилизоваността на една нация, а сме тръгнали да критикуваме най- могъщата империя на планетата.
  • 16 еххх Пенчо

    0 0 Отговор
    Пенчо-хората по-долу са ти го написали бе човече.Прочети още веднъж за империята и си направи паралел с нас-готово.А историята го е показала-нито една империя не оцелява в нашият свят.....
  • 17 usa

    0 0 Отговор
    аз живея в денвьр много неща сте написали които са истина дано отмине тази криза че нещо се говори и за дефолт а който има касмет ще се оправи навсякаде
  • 18 стефан котов

    0 0 Отговор
    Пенчо-мойте уважения ,но ти не си схванал сьщноста на коментарите. На какъв хал сме в Бьлгария всички го знаем.Но смисьла тук едруг-прехвалваме Америка както и Европа. Смисьла е в това че неможем само да гледаме като на.р.. ни и да викаме ама те са добре......Добре са щото е инциятивен --не му харесва в щатите отишьл е в Русия.него това го задоволява-има бизнес човека а ти веднага се правиш на интересен.Това което си го писал вьв втория коментар май се отнася и за теб.
  • 19 ало, ало

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "what is up":

    Какво направи бе пич, ти му взе думата на bubblehead и не смее и да се обади. Ха-ха-ха
  • 20 зелена карта

    0 0 Отговор
    Хайде, народе, лотарията "зелена карта" започва! Машината за продажба на АМЕРИКАН ДРИМС работи на пълни обороти. Хайде че не останаха свободни места. Честито на печелившите!
  • 21 соти-до пенчо

    0 0 Отговор
    Пенчо а сега прочети днешната новина 21-01 от америка-петнайсет годишен застрелял петима!?!?!? Ето за това описвам малко от проблемите им. Сьс моя / трогателен/ коментар --по твое мнение, се опитвам да вдигна самочуствието на всички Българи и да разкажа малко истини за Америка.И още нещо лично за теб---Ако теб не те тревожи че второкласника неможе да си вьрже обувките--значи и ние в Бьлгария пропадаме--жалко много жалко.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #22

  • 22 Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "соти-до пенчо":

    :))) Ей, не оставайте впечатление, че защитавам Щатите, те са най- голямото зло на света. Управниците им за да поддържат високия стандарт на живот на 330 млн човека, ще започнат война и с марсианците и ще ги обвинят в галактически тероризъм, ако се наложи.
    Жалки сме, ние, българите, тъпи и мизерни и вместо да направим нещо радикално и решително с което да опитаме да променим незавидния си социален статус, смеем да критикуваме най- богатите и безспорно НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА В СВЕТА, АМЕРИКАНЦИТЕ. :) Замислете се от къде идват основно големите научни открития в света и тогава казвайте, че американците са тъпи. Ще кажете, ама те не са американци...бля, бля.. А аз ще отвърна: Има ли американци въобще?
    Та мен ме дразни, че някакви прости мизерни майму.и, като нас българите, които нямаме едно значимо световно научно откритие си мислим, че сме велики.
    Аз самият съм прилично образован инженер с две висши, добър гражданин на републиката (не слушам чалга, не правя боклуци, не руша, а създавам...), гледам да се развивам разнопосочно, самостоятелен съм от 18 годишен насам по западен образец :), работя по специалността си и се дразня, меко казано, като гледам, колко изпростяла е нацията ни.