Last news in Fakti

14 Февруари, 2013 00:49 7 107 2

Кой е най-успешният български проект

  • проект-
  • инвестиции-
  • архитектура-
  • конкурс-
  • fiabci

Почти всички архитектурни конкурси, които до момента са се реализирали у нас, са акцентирали върху визията и степента на лукс на сградата. Дали обаче шикозната визия е достатъчна, за да бъде един проект успешен? Кои са най-успешните български проекти, които през последните 12 календарни месеца не само функционират, но могат да се похвалят и с успешен инвестиционен план? Кои са те ще стане ясно на първото българско издание на международния конкурс Prix D'Excellence Awards. Той се организира от Международната федерация по недвижими имоти FIABCI – специален консултант към Икономическия и Социален съвет на ООН (ECOSOC). Конкурсът е създаден през 1992 г. с цел излъчването на успешни и престижни проекти в международен план.

На първото българско издание ще бъдат излъчени и наградени проекти в шест категории  - жилищни сгради, хотели, офиси, ваканционни имоти, търговски и индустриални имоти. Българското жури, представено от изявени професионалисти и четирима представители на международното жури, ще оценява проектите по международните критерии. Сред тях са инж. Ирена Перфанова, президент на FIABCI-България; инж. Светослав Глосов, председател на Камарата на строителите в България; арх. Георги Бакалов, председател на Съюза на архитектите в България; арх. Владимир Дамянов, председател на Камарата на архитектите в Българи; Емил Ангелов, заместник-главен изпълнителен директор на Банка "Пиреос"; арх. Георги Коларов, президент на Българския съвет за устойчиво развити; доц. арх. Недялко Бончев, заместник-ректор по учебната дейност на УАСГ; инж. Страхил Иванов, управител на агенция „Явлена”; Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International за България; Сергей Койнов, изпълнителен директор на „Фортън Интернешънъл”; Иван Велков, председател на Национално сдружение „Недвижими имоти” и други.

Вече тече процедурата по набирането на участниците в конкурса. Организаторите очакват в него да вземат участие именно онези проекти, доказващи, че в България има направени успешни и представителни инвестиции, които са част от визитната картичка на страната ни.

Всички кандидати трябва да внесат своите проекти в офиса на FIABCI-България най-късно до 10.03.2013 г. Заседанията на журито ще се проведат в периода 10-31 март 2013 г. Официалната церемония по връчването на наградите за България ще се проведе на 19 април 2013 г. и ще бъде излъчена по телевизия Bulgaria On Air.

Победителите ще получат правото да участват в големите международни награди за 2014 г., които ще се връчат на пищна церемония по време на 65-тия Световен конгрес на FIABCI.

Медийни партньори на българско издание на международен конкурс Prix D'Excellence Awards са специализирания сайт за недвижими имоти imot.bg и бизнес телевизия Bulgaria On Air.

Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    Според мен най успешния български проект е унищожаването на България от родните ни политици.
  • 2 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    Привет за настоящия форум г-жо БОГДАНОВА!Гилдията на окачествители е доста голяма!.........Явно ще бъде излъчен най-добрия проект!.............