Last news in Fakti

5 Декември, 2002 00:00 477 0

Пак стачка в “Чистота”, затворници се грижат за чистотата на София

  • “чистота”-
  • вчера-
  • заради-
  • фирма-
  • софия-
  • фирма “чистота”
50 лишени от свобода от затвора в Казичене се грижеха вчера за чистотата на половин София. Причина за това стана стачката на работниците от фирма “Чистота”. Затворниците са с леки присъди и се движат свободно без охрана, видя Монитор. “Ние сме затворници, на нас ни е осигурено ядене и всичко. Тези хора трябва работят, за да ядат”, възмущаваше се 30-годишният Рамадан, осъден на 4 години и 6 месеца.
Близо 200 боклукчии отново протестираха вчера пред сградата на фирма “Чистота” заради ниските си заплати. Те настояват да бъде върнат размера на предишните им възнагражденията и за получат увеличение с 20%. Шефът на фирмата Пламен Бараков вчера беше с изключен мобилен телефон и не отговаряше на служебния си номер.
Фирма “Чистота” обслужва 14 от общо 24-те района в столицата. Това е втората стачка на боклукчиите за последните 2 седмици.
Не може да искаме неустойка от “Чистота” заради стачката, защото им дължим много повече средства, заяви вчера зам.-кметът на София Венцеслав Николов. В края на годината общината ще дължи на трите фирми-концесионери “Чистота”, “Волф” и “Дитц” 10 220 хил. лева. Средствата за почистване на София за изразходвани, няма финансиране за почистване за ноември и декември. Заради липсата на средства и тази година ще се разчистват само улиците и булевардите, по които върви масовият градски транспорт, съобщиха от общината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА