21 Декември, 2002 00:00 1 014 0

Достъпни цени за посрещане на 2003-та предлагат хотелите

  • хотел-
  • година-
  • цената-
  • престой-
  • вечеря-
  • срещу-
  • много-
  • нощувки-
  • музика-
  • които-
  • включва-
  • четиридневен-
  • освен-
  • между-
  • софия-
  • заплатите-
  • посрещането-
  • галавечеря-
  • гостите-
  • шампанско-
  • новата-
  • “хилтън”-
  • празнична-
  • новогодишната-
  • почти-
  • преди-
  • влизат-
  • ресторант
Посрещането на Коледа и Нова година винаги е свързано с много веселие и желание за незабравими моменти. Въпреки незавидното икономическо положение, българинът винаги дава мило и драго да прекара

новогодишните празници
по възможно най-добрия начин - било в някое закътано селце в планината, по-голям курорт като Пампорово или на Витоша, а някои поглеждат директно към офертите за чужбина.
Предложенията за големите зимни курорти са безброй, но местата са почти изчерпани, а там където все още ги има, са на “атрактивни” цени. На Пампорово всичко е запълнено още в началото на декември. Четиридневен престой в двузвездния хотел “Рожен” струва 290 лева. Цената включва пет нощувки, празнична вечеря с програма и туристическа застраховка. Все още има свободни места в тризвездния “Света Елена”, но срещу 520 лева за шестдневен престой. Освен обичайната празнична вечеря и пет нощувки цената включва и ползване на паркинг, хотелска застраховка и туристическа такса.
Около София почти всичко също е заето по данни на туристическите агенции. В хотел “Палас” в Банкя цената на куверта е 135 лева плюс една нощувка, но места няма.

В тихатапровинция
предложенията са разнообразни. Ако искате да усетите духа на възрожденска България може да посрещнете Нова година в стара къща в Жеравна. За четири дни цената на човек е 119 лева. Условието е да сте най-много 10 души. Хотел “Централ” във Велинград очаква своите гости срещу 124 лева. Организаторите обещават много ядене и пиене, подкрепено от хубава музика и забавен DJ. За двузвездния “Васинел” цената за новогодишната вечеря плюс три нощувки е прилична - 145 лева. Менюто е типично българско - различни видове салати, ордьовър “Асорти”, капама, баница с късмети и питка. Пиенето, което влиза в куверта е само българско - 100 гр. ракия “Бургас 63”, по половин бутилка вино Траминер “Търговище” или “Хан Крум” и шампанско “Искра”. За уиски или други по-екстравагантни напитки ще трябва да си доплатите. В хотел “Марица” във Велинград местата вече са запълнени. Цените варират от 124 до 140 лева, като тук са включени две нощувки. Ако искате да отидете по-рано или да останете след новогодишните празници в апартамент, ще заплатите само още 40 лева. Десет дни в Трявна ще ви струват между 135 и 439 лева взависимост от това колко души сте. Между 169 и 220 лева ще платите за посрещането на Новата година във възрожденска Елена. Офертата е за периода 29 декември - 1 януари.
В стария и тачен от много софиянци Мелник местата вече са запълнени. Гостите ще пият мелнишко вино и ще се веселят четири дни в хотел-механа “Болярка” срещу скромната сума от 215 лева. В другият известен и много посещаван град Банско, свободни места почти няма. Цената за четиридневен престой в хотел “Изворите” за двама възрастни в апартамент е 704 лв., а за дете 105 лв.
Новогодишният куверт за прекарване по празниците в старата столица на България е 179 лева. От Гранд хотел “Велико Търново” смятат да привлекат клиенти с богатата си музикална програма. Освен балет и артисти от великотърновския театър, гостите ще забавлява и известната певица Маргарита Хранова.
Вторият по големина град след София Пловдив също се подготвя да посрещне гости от цялата страна. Тридневната оферта в “Новотел Пловдив” е на стойност 175 лева. Тук влизат нощувки със закуски, празничен куверт и обяд на първия ден от новата година в ресторантите “Бендида” и “Евредика”.
Преди години едва ли някой би си представил Севлиево като атрактивна туристическа дестинация. Днес обаче местният луксозен хотел “Севлиево плаза” е доста предлаган от туристическите агенции и също така доста желан от тези, които искат да прекарат малко време извън големия град. Там може да останете три, два или един ден. Цените са съответно 208, 172 и 133 лева. Отстъпката за деца е 50 на сто. Хотел “Балани” на 7 км от Габрово ви предлага четиридневен престой с пълен пансион плюс галавечеря, само за 185 лева на човек. Комплексът е на 500 м надморска височина и е разположен сред красивата природа на Балкана.
Ако сте се затъжили за българското Черноморие и не ви притеснява студа може да отскочите за празниците до Златни пясъци. Четиридневен престой със закуски и вечери и празнична вечеря ще ви струва 285 лева. Пригответе и 143 лева, ако сте с дете под 12 години. В хотел “Ривиера бийч”, определен от Neckermann за един от стоте най-добри хотели в света за 2002 г., тридневен престой е само 120 лв. По-скъпо е в хотел “Империал” - 190 лв.
Тези от вас, които са решили да посрещнат

новата 2003 г. в София
и то не в някой запустял ресторант, който предлага само ядене и жива музика, то най-елитните хотели си остават “Хилтън”, “Радисън SAS” и “Шератон”. Като че ли най-много изненади крие “Хилтън”. Там купоните ще са три, които ще се слеят в един малко преди полунощ. За желаещите интимност и романтичност е партито в залата “Мусала”, където срещу 235 лева гостите ще бъдат посрещнати с шампанско и черен хайвер, а вечерята ще е на свещи. Доброто настроение ще се поддържа с музика на живо и много танци. По Пътя на коприната е решил да мине ресторант Seasons, който е разположен до фоайето на “Хилтън”. Той ще предложи традиционни ястия от Китай, Средиземния изток, Истанбул и Венеция. Цената на куверта е 195 лева, като консумацията на вино, ракия и безалкохолни е неограничена. За по-бедните, които все пак искат да усетят от атмосферата на хотел “Хилтън” е достъпен бар Artist’s, където срещу 55 лева ще могат да получат едно безплатно питие и достъп до кулминацията на тържеството под стъкления купол на фоайето. Преди настъпването на сюблимния момент всички гости ще получат подаръци - маски, празнични шапки, конфети и шампанско за новогодишната наздравица. В първите часове от новата година организаторите са поверили музиката на група “Акустика” и горещ DJ микс.
Зашеметяваща декорация и невероятни специалитети обещават от “Шератон”. Върхът на Купона ще бъдат D2, с най-големите си хитове. Кувертът от 95 евро включва галавечеря на бюфет и среднощна закуска. За пиене може да избирате между вино, бира и безалкохолни. Организаторите са помислили и за децата. Безплатно влизат деца под 8 г., а до 12 г. ползват 50% отстъпка.
Две са предложенията, които предлагат от “Радисън SAS” за новогодишната нощ. За празнична вечеря от пет ястия, шампанско, напитки и среднощна закуска в ресторант Alexander’s Place, ще заплатите 180 лева. Менюто включва лазаня с морски дарове, яйца от пъдпъдъци и черен хайвер, телешко филе с плънка от спанак, пастет от гъши дроб и разнообразни френски сирена сервирани с орехи и Порто. Ако сте от провинцията или просто не желаете веднага след посрещането на новата година да се приберете, хотелът ви предлага освен официалната вечеря и преспиване с брънч на първия ден от 2003 г. Цената е само 255 лева. Търсещите по-непринудена обстановка, могат да посетят ирландския пъб Flannagan’s. Там предлаганите менюта са две - първото набляга на българската кухня, а второто на европейските традиции като тук неизменно присъства пълнената пуйка залята със сос от боровинки.
Останалите хотели в София също са помислили за желаещите да прекарат Нова година извън дома.

Повечето залагат
на галавечери, музика на живо и изненади. Кувертът в четиризвездния “Амбасадор” е 80 лева, но включва само 50 грама алкохол. Ако желаете да преспите след бурната нощ, ще заплатите още 100 лева за единична и 70 лева за двойна стая. В “Кемпински Зографски” кувертът е 150 лева.
Хотел “Рила” залага на бурната и завладяваща музика срещу 100 лева. В тризвездния “Москва” може да се забавлявате срещу 140 лева, като тук влиза и нощувка. Най-евтино е в хотел “Хемус” - само 60 лева за вечеря, но и пък музиката на живо ще е само един час около Нова година.
Почти всяко кътче на планетата привлича българина със своя блясък и тържественост, особено когато става дума за посрещане на Нова година. Предложенията на туристическите агенции са от съседна Турция, та чак до далечно Мексико. Колкото по-голямо е разстоянието, толкова по-висока е и цената на удоволствието, която ще трябва да заплатите.

В съседен Истанбул
който е само на 540 км. от София, все още може да избирате между 15 хотела. Цените варират от 290 лв. за единична стая плюс галавечеря в двузвезден хотел до 865 лв. за хотел пет звезди. Малко по-надолу в Кипър ще може да се насладите на безкрайни пясъчни плажове и кристално чисто синьозелено море. Новогодишната нощ на “Острова на Афродита” ще ви струва 357 USD. Тук освен галавечеря, влизат още три нощувки, закуска на 1 януари, трансфери, застраховка.
Египет - страна с древна красота, богатства и векове на културни постижения, ще остави у вас незабравими спомени от посрещането на Нова година. За четиридневен престой сред Пирамидите ще са ви нужни 398 USD. В цената влиза разглеждане на най-големите забележителности на Кайро.
Желаете топлина, слънце, плажове. Веднага ще ви бъдат препоръчани Сейшелските острови. Гостите имат възможност за разнообразни развлечения - голф, яхтинг, гмуркане. Цената на едноседмичен престой на Нова година е 2120 USD. Ако си падате по разходки под водата със скафандри, подводен риболов или сърфинг, трябва да отидете на Малдивите. Стойността на десетдневен престой там е 2730 USD.
Ако сред тези безброй предложения не сте намерили, това което да отговаря на вашите вкусове или изисквания, то си останете вкъщи. Вие най-добре знаете какво искате, а и ще спестите някои и друг лев или долар.

Милена БОГДАНОВА
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА