Last news in Fakti

10 Май, 2013 18:07 2 146 1

Първите, които ще платят само 25% за саниране

  • саниране-
  • енергийна ефективност-
  • мррб-
  • сграда-
  • софия-
  • яворов

Днес беше одобрена първата етажна собственост, която ще плати само 25% за саниране. Това е блок в столичния квартал „Яворов”. Останалата сума ще бъде осигурена по Оперативна програма „Енергийно обновяване на българските домове”. По прогнозни данни сумата за саниране на сградата е 128 086 лв. с ДДС. С безвъзмездната финансова помощ по проекта ще се осигурят 97 828,27 лева, а собствениците ще съфинансират 30 257,90 лв. или 23,62%, тъй като техническото и енергийно обследване се покриват на 100%. В сумата влизат всички разходи за извършване на техническо и енергийно обследване на сградата, изготвяне на работен проект, оценка за съответствието на изготвения проект, строително-монтажни работи, упражняване на строителен надзор и авторски контрол, разходи за всички необходими документи и въвеждане на сградата в експлоатация.

Към момента 197 е броят на подадените заявления за саниране на сгради. От тях 114 са одобрените, а 16 – отхвърлени. На всички одобрени блокове ще бъде изготвен бюджет, който трябва да бъде приет от живущите на Общо събрание на Етажната собственост. Следва сключване на споразумения за обновяване на сградите, приели да осигурят 25% от съфинансиращите средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    Браво !
    Какви хора живеят в Яворов ?
    Симпатяги !
    Защо не одобрят блок в Левски Г или Суха река ?
    Всъщност, къде са одобрените 114 сгради ?