Last news in Fakti

13 Юни, 2022 14:37 5 503 9

Предупредиха търговски център, че му спират тока

  • grand mall-
  • пловдив-
  • ток

Grand-а в Пловдив може да остане без ток след 26 май

Управата на Търговски център „Гранд“ в Пловдив, както и собственици на обекти излизат на протест утре. Причината е постъпило предизвестие от собственика на частния трафопост АЗКОПАЛ ЕООД, посочват те в свое обръщение до медиите. В него собствениците биват едностранно известени, че се прекратява договора за ел. захранване и се очаква спиране на захранването им считано от 26 май 2022г.

„Проблемът е, че между търговския център и електроразпределителното дружество се е появил междинен обект „трафопост“, който препродава и разпределя ел. енергия без лиценз. По неясни причини измервателната точка (ИТН) е прехвърлена на фирмата собственик на сградата за трафопост и по този начин търговския център, от една страна, няма достъп до свободния пазар на ел. енергия, а, от друга страна, няма яснота за отчетеното от ЕР-ЮГ количество консумирана енергия“, обосновава се управата на "Гранд".

От думите им става известно още, че няма яснота по какъв начин се ценообразува консумираната енергия. Според тях тя не се префактурира, а се начислява и определена печалба.

Целта на протеста е ЕР-ЮГ да върне измервателната точка на Търговския център, посочват оттам и допълват, че „Гранд“ е консуматорът на ел. енергия, а не самия трафопост като такъв. И респективно търговския център е заплатил таксата за присъединяване навремето.

Етажната собственост на ТАЦ ГРАНД организира законен протест пред централата на ЕР-ЮГ на 13.06.2022г. от 08:30ч. на адрес: гр. Пловдив, ул. „Христо Г. Данов“ № 37.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грантове

    19 6 Отговор
    Селски молове от провинцията.
  • 2 Столичанин

    12 13 Отговор
    Какво ни занивамате с провинциални проблеми

    Коментиран от #4, #5, #8

  • 3 Ами да

    14 1 Отговор
    Ако климатиците са на мах , де що има осветителни тела греят с пълна сила денонощно - икономия никаква !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Селския

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Столичанин":

    От далеч си личи шопския акъл.......
  • 6 Име

    6 5 Отговор
    Моловете си заминават пандемията просто ускори процеса.Вече има интернет магазини доставки на храни и тн а вируса утепа кафеджииството.
  • 7 Гост

    2 4 Отговор
    Сега като се разтури правителството на чалгарчето,имотите ще скочът още
  • 8 Истинският столичанин

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Столичанин":

    Да, Пловдив е бил провинция на Рим, когато софия я е нямало на картата. А ако не я бяха набедили за столица, сега щяхте да ходите на работа в Перник. Така че си трай.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.