Last news in Fakti

3 Август, 2022 11:11 1 104 0

Атрактивен пазар отчита минимално поскъпване на жилищата

  • сингапур-
  • жилища-
  • цени

С над 3% поскъпнаха имотите в Сингапур за три месеца

Атрактивен пазар отчита минимално поскъпване на жилищата - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата в Сингапур се повишиха с по-бързи темпове през второто тримесечие спрямо първото, тъй като страховете от по-високи разходи за живот и повишаване на лихвените проценти досега не успяха да понижат търсенето. Стойностите на частните имоти се повишиха с 3,2% през второто тримесечие, сочат данните на City Development Authority. Това е по-високо от ръста от 0.7%, регистриран през първото тримесечие.

В Сингапур се наблюдава оживено търсене на жилища след възстановяване на продажбите, които достигнаха шестмесечен връх през месец май.

Ключов индикатор за инфлацията в азиатския финансов център се покачи до най-високото си ниво от близо 14 години, което поражда опасения за покачване на разходите за живот и задаваща се рецесия. Купувачите в Сингапур се възползват от ниските лихвени проценти и очакванията за по-нататъшно увеличение на цените с възстановяването на икономиката.

По-рано най-големият кредитор в града-държава – DBS Group Holdings Ltd., повиши лихвите по всички свои пакети жилищни заеми. „Тъй като купувачите сега са изправени пред по-високи разходи за заеми, цените на жилищата може да се повишат с 6-8% тази година“, според Кристин Сън, старши вицепрезидент по проучвания и анализи в OrangeTee & Tie.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА