Last news in Fakti

8 Декември, 2022 13:21 6 131 2

Имотен пазар, който се разгаря

  • сингапур-
  • наем-
  • лихви-
  • потечни заеми-
  • ръст

Ситуацията на пазара на жилищни наеми в Сингапур се изостря

Имотен пазар, който се разгаря - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на наеми в Сингапур може да стане още по-горещ поради наложените в последно време ограничения върху търговията с имоти и намаленото предлагане на жилища. Според данни от порталите за недвижими имоти 99.co и SRX през октомври 2022 г. наемите на частни апартаменти са се увеличили с почти 31% на годишна база.

Сингапур затегна лимитите за жилищни заеми чрез повишаване на прага на минималния лихвен процент, използван за изчисляване на съотношенията за общо обслужване на дълга и обслужване на ипотеката. Той също така добави 15-месечен период на изчакване за частни наемодатели, които искат да се преместят в препродадени обществени жилища.

„Въведените от държавата мерки могат да доведат до това повече хора да наемат жилища, което ще повиши цените на наемите“, според Поу Юнг Куан, ръководител на проучванията в 99 Group. Притокът на богати имигранти подсили пазара на недвижими имоти в града-държава, което поражда опасения относно достъпността.

Наемите в основния централен регион, който обикновено е популярен сред емигрантите, са се повишили с 29% през същия период002E

„Пазарът на наеми може да се „замрази“ поне за период от шест до девет месеца, докато увеличаването на предлагането на жилища не донесе успокоение“, казва Никълъс Мак, ръководител на изследванията и консултациите в APAC Realty Ltd на ERA.

През следващата година се очаква да бъдат построени около 17 000 частни жилища, спрямо 14 000 тази година.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Албрехт Дюрер

    5 2 Отговор
    А нещо за пазара на къщи в Барселона ? Или пък за Банкя ? Просто от любопитсктво , нищо повече.......
  • 2 Разгорещеният

    3 0 Отговор
    А някоя разгорещена брокерка паднала ли е цената бг.