Last news in Fakti

13 Август, 2021 14:00 9 080 4

Най-доброто място за инвестиции в имоти

  • сингапур-
  • инвестиции-
  • недвижими имоти

Това е Сингапур

Най-доброто място за инвестиции в имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Инвестиционната активност в Сингапур почти се удвои през първото полугодие на текущата година спрямо същия период на миналата, достигайки до 4.7 млрд. USD, сочат данните на доклад за тенденциите на пазара на недвижими имоти в Азиатско-тихоокеанския регион изготвен от Real Capital Analytics (RCA).

Над половината от вложенията са чуждестранни, което прави Сингапур първи по показателя вложения в имоти зад граница световен мащаб. Преобладаващата част от инвестициите са в офиси и промишлени помещения.

Не са за пренебрегване, обаче и тези в жилища. Наскоро беше продаден жилищният комплекс Eden за сумата от 220.2 млн. USD, което спомогна да се повиши делът на вложенията във въпросния сегмент през първото полугодие. Като цяло апартаментите в Сингапур поскъпват в резултат на възвръщане на доверието сред купувачите.

Високите инвестиционни показатели в имотния сегмент в Сингапур през първите шест месеца на текущата година съответстват на продължаващото възстановяване на Азиатско-тихоокеанския регион, където през второто тримесечие се наблюдава стабилен ръст на всички основни пазари. Инвестиционната активност в региона отчита ръст до 77.6 млрд. USD, което е с 8% повече спрямо второто тримесечие на миналата година, когато вложенията бяха на обща стойност 40.3 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даката

    8 1 Отговор
    Много е добро мястото,само дето 10 кв м струват един милион долара.

    Коментиран от #2

  • 2 ковач

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Даката":

    Хаха, все едно, че ако беше 10 000 евро щеше да инвестираш....
  • 3 Капитана

    12 0 Отговор
    Няма коментари. От пишещите тук 95% дори няма да го намерят на картата без помощ. От тия които са "местни" там с които съм говорил живеят в кутийки и то със субсидия или от държавата или от работодател. Всички бачкатори пътуват дневно от Малайзия а тия жилища са на разни богати или китайци или малайзийци. Иначе красиво, подредено, чисто, олизано. Глоби за всичко, не може да намериш хартийка на улицата. Пушиш в жълт квадрат 2х2 метра пред редторанта, прав, един от нашите придърпал един стол, ца малко да го арестуват. Да те е страх да пръднеш на улицата. Не е за нас.
  • 4 Гост

    6 3 Отговор
    Стига да имаш добри доходи от БГ по хубаво няма