Last news in Fakti

2 Юли, 2013 17:13 1 555 0

Лошото време срина строителния сектор в Германия

  • строителство-
  • германия-
  • зима

Зимата на 2013-а се оказа лоша за строителния сектор в Германия. Снегът, дъждът и лошите метеорологични условия, които се проточиха чак до април, са причина за много недовършени в срок строителни обекти. Подобна картина във Федералната република не се е наблюдавала от 14 години насам.

С 3% е намалял обемът на издадените разрешителни за строеж през първите четири месеца на тази година в сравнение със същия период на 2012-а. Редица експерти в сектора обаче са оптимисти и са сигурни, че до края на годината ще успеят да компенсират загубеното. Доказателство за това е, че през последния месец се наблюдава ръст в заявките на строителните компании, който е най-голям от март 1999 г. насам.

Лошият старт в строителния сектор в Германия се отрази негативно и на заетостта. През април 2013 г. 732 000 души са работили в него, което е със 16 000 души (около 2%) по-малко в сравнение със същия месец на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА