Last news in Fakti

27 Август, 2022 10:15 35 979 107

Накъде ще тръгнат цените на жилищата в България

  • полина стойкова-
  • bulgarian properties-
  • цени-
  • жилища

Не се очаква тенденция към понижаване

Накъде ще тръгнат цените на жилищата в България - 1
Снимка: М. Богданова ©

Прогнозите за имотния пазар засега не са за понижаване на цените. По-скоро очакваме да се балансира пазарът – нещо, което вече наблюдаваме. Цените ще растат с по-умерен темп. Перспективите за пазара в краткосрочен план (бел. ред. до 1 година) остават положителни, тъй като повечето от факторите, които влияят върху процесите на имотния пазар въздействат в положителна посока, включително и инфлацията, която се намеси през тази година осезаемо – тя също стимулира вложенията в сигурен актив, какъвто е имотът. Така че за момента перспективите са за стабилен пазар с по-умерен темп на растеж на цените“, коментира Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties, цитирана от БНР.

Прогнозите на икономисти за една по-тежка зима няма да се отразят негативно на покупко-продажбите на жилища. По-скоро това стимулира влагането на спестявания в имот като в сигурен актив. „През текущата година отчетливо видяхме нарастване на интереса към имотите от гл.т. на инвестиция – нещо, което липсваше откакто започна пандемия, тъй като пазарът беше дълги години движен от покупки за собствено ползване. Имотът се разглежда като пристан в несигурни времена и в тази връзка предполагам интересът ще продължи“, допълни Стойкова.

Темата за поскъпването на строителните материали и оттам на новото строителство продължава да е актуална. „Регистрирахме сериозен ръст на цените ново строителство в София с около 20% през второто тримесечие на година спрямо същия период на миналата година. С около 15% има подобен ръст и в Пловдив, и във Варна. За една година квадратният метър ново строителство в столицата е нараснал с около 250 EUR, което е един от най-големите ръстове за последните години“, уточнява Стойкова.

По отношение на евентуалното повишаване на лихвите по ипотечните заеми, в момента хората бързат да направят покупка и да си договорят финансиране. Като цяло има едно спокойствие. Не мога да кажа, че има голям стрес от очаквано повишаване на лихвите, тъй като процесите у нас идват малко по-бавно и тези повишения ще бъдат в умерени граници.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    50 88 Отговор
    Щом Радев и дъртите комуняги взеха властта чакайте долар на 3000 лв. и квадрат панелка за 300000 пак в левове.

    Коментиран от #4, #21, #39

  • 2 човек от народа

    40 11 Отговор
    чудно ! гласувам с 5 звезди, а отразява 2.....
  • 3 Пацо

    69 13 Отговор
    На желаните места, ще са нагоре. Другите са безинтересни.
  • 4 Ама то щот...?!

    92 21 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Като бе властта на Буцката цените не бяха нереално високи...!!!Сега Радев ти бил виновен за високите цени...!Като вземете да ми ги бръщолевите едни такива глупости и излизам да пия кафе ...!
  • 5 Госта

    143 6 Отговор
    Платена статия

    Коментиран от #48

  • 6 📌🇧🇬

    80 15 Отговор
    Не важно накъде ще тръгнат Жилищата в България? Важното е Вие колко жилища имате?
    Вложение в Недвижима Собственост изисква период от 15 до 30 години за да спечелите от увеличаването на цените на Жилищата спрямо инфлацията и общото поскъпване на Жилищата в България.

    Коментиран от #53

  • 7 Затишие пред буря

    123 5 Отговор
    Нещо много се заговори напоследък за имотите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 шааа

    43 32 Отговор
    Наивно заглавие. Цените не са спирали по пътя нагоре.
  • 11 Манипулациите на брокерката Милена

    128 7 Отговор
    Платена поръчкова статийка. Какви вложение на спестявания, като парите ще заминат за топло и хлебец?!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хаааа1

    138 7 Отговор
    С изключение на София,Пловдив и донякъде Варна и Бургас, където може да се позадържат още 5-6 месеца- във останалата част от територията отдавна са тръгнали надолу, а пък никой и не купува

    Коментиран от #47

  • 15 Коментар

    143 5 Отговор
    Чудя се как точно се реализира процеса на публикуване на статии от брокерски агенции. Защо Милена не взема интервюта от финансисти, икономисти, брокери на фондовата борса. А все се публикуват статии на брокери на НИ, банкери, строители, какво се очаква да кажат те ? Покажете ми една рецесия в историята със ръст цените на имотите. Защо лъжите хората, защо не си намерите почтена работа с добавена стойност? Защо паразитите и искате за сасипвате финансовото благосъстояние на младите семейства с неизгодни покупки ?

    Коментиран от #24

  • 16 СойкаПрисмех

    24 61 Отговор
    Преди една година разни експерти коментираха тук спукването на балона. А каква стана тя?!

    Коментиран от #19, #30

  • 17 Реалист

    97 5 Отговор
    Е това вече е доказателство че в България нещо не е хич наред и има тотално картелиране на пазара на имотите. Според европейската Централна банка има инфлация, която за дахсе овладее се вдигат лихвите по кредитите. Това неминуемо води до отлив от пазара на имоти, защото в противен случай значи има съзнателно стопиране и балониране на пазара. Това може да срине цялата държава! Алогочно е цените на имотите да стоят такива, при условие че са яко надути. Правете изводи!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Реалист

    69 4 Отговор

    До коментар #16 от "СойкаПрисмех":

    Стана картел! За това не е гръмнало още. Но вече все по-често си виждат построени блокове с празни години наред апартаменти и приютяващи самонанесли се от особен произход. Ужаса на всеки новодомец. Няма да ти казвам, че в центъра на София още има жилища, които след години не могат да получат акт 16 и са с производстван ток и цени до небесата за сметки.

    Коментиран от #67

  • 20 Ха ха ха

    71 6 Отговор
    Паразитите сами си пишат успокоителни и заблуждаващи статийки и си вярват че бонлука ще продължи както досега и балона ще стигне до стратосферата без да е излетял изобщо.Не няма. Много от вас трябва да сменят амплоато.
  • 21 Гладен брокер

    31 14 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Ти валутен борд знаеш ли какво е? Вие в герб май всичките не сте много умни.
  • 22 7987

    74 3 Отговор
    Тая Полина броки гледала ли е скоро юрибор-а лихвите как се качват, че твърди че ще е плавно. Два процента и половина ръст на лихвите по ипотеките в Германия за два месеца плавно ли е, а още ще се качват ? В Бг няма да се вдигат викат, те същите дето твъдяха доскоро че ЕЦБ никога нямало да дигне лихвите. Човек трябва да е много неук, за да се връзва на брекерските приказки.
  • 23 Ванко

    88 4 Отговор
    С тази статия за пореден път се затвърждава мойта теза ,че строително-имотната-брокерска и банкерска групировка е една от най-организираните в БГ.
  • 24 Ванко

    40 4 Отговор

    До коментар #15 от "Коментар":

    Изключително точен и аргументиран коментар (право в целта-десетката).Тя Миленчето милата едва ли познава такива хора........
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Боко Тиквата от Банкя

    87 9 Отговор
    Цените ще се сгромолясат повече отколкото 2008 г, защо о идва не само рецесия, ну и сьс значително покачване на цените на енергоносителите. Така, че чакай те 300 %спад. В Испания апартамент струваше 160 000 евро после му сложиха цена 55 000 евро. Тия кухи цифри са печалба на брокери и строители. Така, че хайде надолу
  • 28 Спас

    75 8 Отговор
    Идват гладни години. Лихвите се вдигат, цените се вдигат, режим на тока и парното идва. Дървата станаха по 160 лева кубика. До зимата може да ударят 200. Кой ще ти тръгне да купува имот като може да няма пари за хляб. Едва 15-20 процента от населението има спестени пари. А това най-вероятно са хора с имоти, които едва ли имат намерение да купуват. Хората си помислиха, че ще стават милионери с продажбата на едно жилище, ама ЕЦБ-то ги поля със студена вода.
  • 29 Терминал 2

    63 5 Отговор
    Не важно накъде ще тръгнат Жилищата в България, а накъде ще тръгнат българите
  • 30 Платена статия

    58 4 Отговор

    До коментар #16 от "СойкаПрисмех":

    балона се спука и само ти не си го разбрал
  • 31 Аз Кочо

    78 9 Отговор
    Цените ще падат но няма да е веднага. Продавачите трябва да се настроят психологически че ситуацията вече е друга. Но необходимо е само няколко закъсали продавачи да свалят цената за да тръгне лавина та. Никой обаче не знае кога ще стане това. Сигурно то е че ще стане. Търпение братя и сестри кандидат купувачи!
  • 32 Глави като барабани

    15 46 Отговор
    Нерешителността е порок. Гледам тук пак се ръсят акъли, че идвал балон, че цените ще падат. Ще се вдигат, купувайте ако можете. Искам да видя един, който е загубил в пари, затова че е купил имот в София! Някой познавали такъв?

    Коментиран от #36

  • 33 Геро

    16 32 Отговор
    Ще паднат в лошите квартали и там където няма работа. В София и Пловдив на желаните места ще се качват.

    Коментиран от #71

  • 34 ГОЧО БУЛГУРА

    48 5 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ. БРОКЕРИ. НА
    ИМОТИ. СА. НАЙ. ГОЛЕМИТЕ СПЕКУЛАНТИ С. ЦЕНИТЕ .
    40%ОТ ЦЕНИТЕ. КОИТО. СА. ОБЯВЕНИ. СА.НАПЪЛНО ИЗМИСЛЕНА НАДЦЕНКА.
  • 35 Гост

    47 6 Отговор
    Значи хайде сега всички под строй да си купувате имот щото трябва видите ли да си спасите парите ,които нямате,че като гледам данните от банките почти всяка сделка е с кредит. Та не разбирам кой какво спасява.И при цена от 2000 евро на м2 как така се брои за инвестиция пак нещо не го разбирам.Но не е луд този ,който яде баницата ,а който му я дава.Заробвайте се все повече и повече...

    Коментиран от #80

  • 36 До номер 32

    46 6 Отговор

    До коментар #32 от "Глави като барабани":

    Имам роднини купиха жилище през 2008г. До ден днешен съжаляват, купиха го на зелено, цените паднаха и го чакаха година повече от предвиденото за да вземат акт 16. Вдигаха им лихвите по кредита. След като се настаниха, съседни апартаменти се продаваха с 20% по ниска цена, с вече озаконена сграда, без чакане притеснения и неволи. Повечето хора закупили на върха на балона през 2008 съжаляват, друга част не искат да си признаят.

    Коментиран от #37, #79

  • 37 Истината

    44 7 Отговор

    До коментар #36 от "До номер 32":

    този балон (СРИВ) ще бъде в пъти по страшен от 2008. Не ги слушайте брокулите, нека си лаят тяхната
  • 38 Баце

    18 32 Отговор
    Който има кешовица купува и не му дреме за ливите, щото "утре" ще има шума, който няма чака "балона" на или на коча мъ.... топките да паднат и така вече 15-16 години. А у София и Пловдив където се върти търговия, производство и има платена работа цените няма как да паднат. Другото е бошлаф.

    Коментиран от #78

  • 39 Ама Баце,

    31 9 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Ама Баце, ти не четеш ли какво става в САЩ, Канада, Китай, Австрали, дори вече в Европа, Герания и Англия, цените падат. Предполагам ти е трудно да си представиш да ги имаш прите и да не искаш да ги дадеш на брокито и строителя за 1-2% доходност от наем. Който може да ги искара, може и да ги исхарчи за нещо с добра доходност. Сметките не излизат, за който може да смята.

    Коментиран от #42, #76

  • 40 Обожавам гнусните брокери

    10 23 Отговор
    Е как накъде ще тръгнат цените? В единствената позната посока- нагоре!
  • 41 проста

    31 4 Отговор
    Ще купуваме от ГЪРЦИЯ и ТУРЦИЯ там са по евтини???
  • 42 Баце

    25 7 Отговор

    До коментар #39 от "Ама Баце,":

    Ама Баце, ти не четеш ли какво става в САЩ, Канада, Китай, Австрали, дори вече в Европа, Герания и Англия, цените падат.
    Къде са те, къде сме ние и с кое по-точно да се сравняваме с тях???
  • 43 Инвеститор

    16 39 Отговор
    Истината е че всичко ужасно много поскъпна, а имотите още са на старите цени
    Няма как горивата х2, строителните материали х2, а имотите да не се повлияват.
    Апропо догодина имотите х2
    И така да си дойдем на думата - кредитна вноска 1000лв на месец догодина ще е сменшно малка, защото инфлацията ще я изяде, но лихвите колкото и да се вдигат няма да догонят ниската вноска, която сте договорили сега.
    Обръщам се към всички кибици с балона: Бегом марш още в Понеделник до най-близкия клон на банката и почвайте да договаряте.
    Догодина ще е късно и ще съжалявате че не сте били по-смели

    Коментиран от #45

  • 44 Трътлю

    29 2 Отговор
    Каквото става в Щатите след една година е тук. Така беше 2008-ма, така ще е и сега.
  • 45 Трътлю

    30 5 Отговор

    До коментар #43 от "Инвеститор":

    2008-ма фалираха Щатите Англия и половин Европа. Сега са подготвени, правят стрес-тестове на банките и не раздават 110% кредит на куцо и сакато. Инфлацията им е най-малкия проблем - печатат пари и осигуряват кредити т.е. работни места. Най-ги е страх от свободно падане като 2008-ма. Най-ги е страх от рецесия, безработица и озверяла от студ и глад тълпа. Затова докато могат ще помпят инфлацията. Парите ще се обезценяват и всичко, вкл имотите, ще поскъпва. Докато се спука и този балон, а те никога не гърмят по един и същи начин. Знам едно: каквото започне в Щатите, след една година е тук.
  • 46 броки

    24 5 Отговор
    Дано да паднат цените в София. Иначе в провинцията имотите отдавна са обезценени. В София са надценени и трябва да паднат. Вероятно след година.
  • 47 Дръж крадеца, вика крадеца

    22 4 Отговор

    До коментар #14 от "хаааа1":

    Абсолютно си прав.
    Едва в 4 - 5 града се наблюдава инерция нагоре на цените на имотите, с много по-бавни темпове спрямо предишни периоди, а във всички останали градове са замръзнали или вече е осезаемо падането им.
    Очевидно статията е поредния опит за манипулиране на имотния БГ пазар.

    Коментиран от #63

  • 48 бл.134 в Zап. парк

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "Госта":

    Е , как на къде бе !!?? Към открития космос . Догодина ще се изравнят с тези в Берлин , нЮ Йорк и лондон
  • 49 Коментар

    23 3 Отговор
    До края на годината ще има още три повишения на лихвите от ЕЦБ. И това по време на рецесия, картинката е по грозна от 2008г. Много сополи ще се изреват от брокери, строители и спекуланти. И то не защото ще фалират, а защото ще им намалее клюпачката.
  • 50 Ами

    11 0 Отговор
    Прогнозите на икономистите за една по-тежка зима,ами то в нашата страна кога нещо е било по-леко ако може някой да ми обясни?
  • 51 Варненец(натурализиран).

    21 3 Отговор
    Бях готов да платя и 200 000 евро за хубаво жилище, обаче все нещо не достига за да ми хареса жилището.
    И сега логичния въпрос защо точно сега си изкараха хората имотите на пазара.
    Ами защото знаят че за хубава цена ще трябва да чакат 10 години.
    Аз поне се отървах от моя апартамент с промишлен ток на печалба.
    Така че брокерите ми свършихте голяма работа с тази паника и си продадох непродаваемо жилище

    Коментиран от #52

  • 52 Честито и да почерпиш

    19 5 Отговор

    До коментар #51 от "Варненец(натурализиран).":

    и аз се отървах от коптора за яки пари. Жал ми е за баламурника дет го купи ама всеки си гледа интереса

    Коментиран от #90

  • 53 Гост

    15 4 Отговор

    До коментар #6 от "📌🇧🇬":

    Ако не го даваш под наем просто няма как да спечелиш от жилище. През 2000г мой познат купи двустаен панел за 15000 лв. Тогава минималната беше 65 лв. Взел го е за 231 минимални. Днес същност двустаен панел струва 70000 лв, но е едва 98 минимални. Изгубил е повече от половината си стойност.

    Коментиран от #55

  • 54 Ей барабани

    11 24 Отговор
    Зная един дето 30 години чака да му паднат цените! Балони са ви главите. Знаете ли някой да е купил в София независимо кога и да е загубил?

    Коментиран от #56, #60, #100

  • 55 Ей Барабан

    9 13 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Нали го е ползвал 22 години ве барабан, наеми ли да плаща 22 години умник математик

    Коментиран от #99

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 продавач

    17 4 Отговор
    нищо не се продава , трагедия е
  • 58 никой и не купува

    21 2 Отговор
    търси си работа броки, че инак се връщаш на село
  • 59 7828

    30 3 Отговор
    Най ми хареса изказването "няма загубил от покупка на имот в София". Който си мисли че има пазар на света, от който не може да се загуби,а само печели, е много ама много неграметен.
  • 60 Трътлю

    22 2 Отговор

    До коментар #54 от "Ей барабани":

    Всеки който купи 2007-8 се набута с десетки хиляди, без значение Лондон, София, Волуяк. Ясно? Пубер!
  • 61 Аз Кочо

    17 2 Отговор
    Те известните хора са казвали но няма кой да слуша. Например J. P. MORGAN казва когато всички купуват ти продавай и обратното. Бъфет казва не купува нещо което не ти трябва за да не се наложи да продаваш нещо което ти трябва. Айнщайн казва на света има две безгранични неща едното е вселената, но това е под въпрос, а другото е човешката глупост
  • 62 Аз Кочо

    20 2 Отговор
    В данъчните декларации на каймака на обществото, лекари, доценти, лектори, министри и депутати и т. н може да се забележи факта, че всички държат не малко кеш по банките. Имайки предвид че това са най големите тарикати в добрият смисъл, излиза че тях инфлацията не ги притеснява. Затова и потенциалните жертви на агитацията от страна на банките, строителите и техните брокерските агенции са хората от простолюдието. Факт е че масата купува на пик и продава на дъно. Факт е и че човек повтаря грешките си вместо да си вземе поука от тях и да не ги повтаря повече. Както и през 1997, 2009 така и сега ще е същото. Въпреки че икономистите казват как сега било различно.

    Коментиран от #64

  • 63 Купувач

    6 11 Отговор

    До коментар #47 от "Дръж крадеца, вика крадеца":

    Бла-бла-бла. Търся от месеци нещо свясно - и пълен провал. Никакво предлагане, всеки продавач чака цените да станат двойни на сегашните и едва тогава да продава.

    Коментиран от #65

  • 64 ХаХаХа

    4 12 Отговор

    До коментар #62 от "Аз Кочо":

    Сега е наистина различно. А ти чекай, чекай.... ще станат по 2 за лев. Тарикат!

    Коментиран от #66

  • 65 Мен

    10 2 Отговор

    До коментар #63 от "Купувач":

    Е ще има да почакате продавачите, поне в белите страни. В бг е пълно с такива като теб дето не могат да чакат и плащат каквото им каже продавача
  • 66 Аз Кочо

    4 4 Отговор

    До коментар #64 от "ХаХаХа":

    Кое му е различното бе можеш ли да ми обясниш?

    Коментиран от #68

  • 67 Кака Пена

    3 9 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист":

    Дори и да има празни жилища, теб пак няма да те огрее да излезеш от бройката на бездомниците. Всеки страда от акъла си. А твоят......

    Коментиран от #70

  • 68 Кака Пена

    5 14 Отговор

    До коментар #66 от "Аз Кочо":

    Та тия като теб ми е трудно да обяснявам. А не е и необходимо. Добрия съвет струва пари, много пари. А ти очевидно или нямаш такива, или скоро инфлацията ще ги превърне в торба с ненужна хартия.
    Айде, със здраве, и..... чакай цените да паднат.

    Коментиран от #69, #101

  • 69 Аз Кочо

    18 2 Отговор

    До коментар #68 от "Кака Пена":

    Това дето и го пишеш означава че нищо не ти е ясно. Бас държа че си се набълбучкал с коптор на пик цена, най вероятно Манастирски Ливади на 2000 евро квадрата и сега ти е увряла глави ата че в следващите 15 20 г ще си е твой. А за моите пари и както и за тези на другите хора не бери грижа явно на теб не са ти останали никакви.

    Коментиран от #91

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Дааааа

    5 14 Отговор

    До коментар #33 от "Геро":

    В Бургас и Варна цените със сигурност ще скочат рязко нагоре. Всичко което не е на морето е провинцея - казал го е един много мъдър и проницателен човек.
    Може би и в София ще понабъбнат, то там те и сега са височки, така че - малко нагоре. За Провдив....., не съм сигурен. Не зная защо някой ще иска да живее в Пловдив - жега и прахулак през лятото, студ през зимата?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Вуте

    13 2 Отговор
    Брокерски рев на умряло !!!!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Лесно решение?

    9 5 Отговор

    До коментар #39 от "Ама Баце,":

    Живеем в Бг, не забравяй. Кое тук носи сигурна доходност, че нещо не се сещам? И освен това да е не е особенно рисково? Явно не си имал собствен бизнес, в които да си инвестирал? Ужас - то държавен рекет, то глоби, то санкции, то скъп ток и газ, то себсидии за конкуренцията.....
    Имотът дори и да не го даваш под наем, е със сигурна и нерискова доходност.
  • 77 Мимето

    16 1 Отговор

    До коментар #75 от "Коментар":

    Онзи ден имаше статия за zilow, и точно това пишеха че всичките им прогнози за цените в САЩ са много далеч от истината. Мя как да очакваш от краставичара да ти каже че краставиците му не са хубави
  • 78 Само питам

    4 8 Отговор

    До коментар #38 от "Баце":

    Ще купувам апартамент. Но само да ми подскажеш къде се намираше този град Пловдив. Че не се сещам. Това някъде между Стара Загора и София ли беше или е в Северна България - до Каспичан?
  • 79 Верно?

    4 17 Отговор

    До коментар #36 от "До номер 32":

    Аз пък купих също в 2008 - "на върха на балона", както си писал, и преди 3 години си върнах стойнтостта му от наеми. От тогава съм на печалба, а щената на апартамента ми се утрои.

    Коментиран от #81, #83

  • 80 ХаХаХа

    4 15 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Ами като не купи на 1800Е на кв.м....... Като сънуваш балони...... Така е!
    Днес - 2000Е, но утре 3000Е. А след година - две, цената ще достигне 5000-6000Е. Илементарно!

    Коментиран от #82

  • 81 Математик

    14 2 Отговор

    До коментар #79 от "Верно?":

    Няма как да стане математически. 2008 си купил на цени близки или равни на днешните. С ония наеми, още по ниски би ти трябвбвало 30 до 40 години да го изплати при постоянна заетост. А до сега са минали 13 години. Най вероятно си на 0 но само на хартия, трябва първо да продадеш и тогава ще разбереш на загуба или на печалба си
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 М да

    17 2 Отговор

    До коментар #79 от "Верно?":

    трудно ще си върнеш инвестицията за 12 години с възвращаемост 3 до 4 % на годишна база,
    поне това е официалната информация.
    Относно тройната цена на имота, страно на каква цена си го купил???
    Или ни пързаляш???
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Моя Баламурник

    12 2 Отговор

    До коментар #52 от "Честито и да почерпиш":

    Беше от Добрич.
    Представям си го в Енерго Про когато е отишъл с нотариалния акт да си прехвърли партидата за ток.
    Сега плаща по 1 лв/кв час.
    Така че изгодното излиза скъпо.

    Коментиран от #93

  • 91 Трътлю

    22 1 Отговор

    До коментар #69 от "Аз Кочо":

    Сега най-големия хит е Мауинова Доуина - на дупка, без път, даваш парите си на Пеевски и чакаш там в калта.
  • 92 Европпец

    17 2 Отговор
    ЕЦБ може да подготвя още една изненада през септември. На заседанието следващия месец регулаторът може да обсъди лихвен ръст от 75 базисни пункта. А до края на годината лихвата може да достигне 1.25.
    Интересно ще е да видим понататъшното развитие на имотният пазар тук и по света
  • 93 ХА ХА ХА

    9 1 Отговор

    До коментар #90 от "Моя Баламурник":

    баламурника от Добрич да не е това варненско броки дето се пеняви тука

    Коментиран от #94, #95

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 варненското броки

    8 2 Отговор

    До коментар #93 от "ХА ХА ХА":

    вечи нисам от добрич, варнянин сам и карам жип
  • 96 Лопе

    21 2 Отговор
    Банките по цял свят спасява ха имотният пазар от 2010 насам с ниски лихви. Този път обаче ниските лихви тоест печатането на пари няма как да продължи заради инфлацията. Денят на страшният съд за имотният пазар наближава. В някой страни той вече настъпи. Този път няма кой да спаси този балон от пръсване
  • 97 прудавач

    12 2 Отговор
    аз къту немоа да прудам му дигам цината
  • 98 Другият един

    11 1 Отговор
    На къде отивали имотите Отиват в два три града по големи Малките градове залязват Имоти празни в България пълно ама все орташки и ортаци те скара и не щат да се видят И на второ поколение като се пръснат из чужбина имота заряза и непродаваем
  • 99 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #55 от "Ей Барабан":

    Т-пан, говоря ти за втори апартамент, не за основен. Говорим за спасяване на парите от инфлацията, чрез влагането им във втори, трето, пето жилище. Ако ти е трудно да се сещаш за какво говорим, по-добре слушай, не се обаждай и се опитай да следиш разговора.
  • 100 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #54 от "Ей барабани":

    Като е чакал 30 години да паднат цените, къде е проспал 2009? Тогава имотите паднаха наполовина цена. Май никого не познаваш, но пък имаш имот да пробутваш.
  • 101 Гост

    14 3 Отговор

    До коментар #68 от "Кака Пена":

    Като гледам колко си настръхнала, май момента е близо. Преди пет години правехте по 5 сделки на месец, а днес как е, по пет на година, нали?

    Коментиран от #104

  • 102 политиците

    8 2 Отговор
    На къде ще тръгнат цените на жилищата, зависи от партийните ни велможи! Някои от тях задминаха Цецо-апартаменто и вече имат по 20 и повече имота. Така се става рентиер! А и се перат парите от политическата корупция!

    Коментиран от #103

  • 103 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #102 от "политиците":

    ..... до следващата национализация.
  • 104 Кака Пена

    2 8 Отговор

    До коментар #101 от "Гост":

    Вярно, сделките намяляха защото никой не иска да продава. Всеки чака да види кога ще се поуспокои инфлацията и кога ще има по-нормално управление в България. Ако Кирчо и Кокорчо отново се върнат във властта, нови имоти на пазара скоро няма да се появят. Което пък означава, че цените рязко ще нарастнат. Направо ще скочат в небето.
    Виждам, че тук има четатели на статии за имотите в чужбина. Аналогия не търсете - в нормалните държави безпокойството и несигурността са несъществени. Хората не се притесняват толкова за бъдещето си - инфлацията ще се укроти и всичко ще се нормализира, но тук е друго.....

    Коментиран от #105

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Кака Пена

    4 0 Отговор
    ас сам брокер и сам ногу умнъ и лажа яко
  • 107 високи цени за бараки

    0 0 Отговор
    Изгонихте младите по света и си надухте цените на старите и грозни панелки, които ще се съсипят и накрая просто ще ги бутнете. Нито деца ще ви роди някой, нито ще ви купи на такива цени тези бараки.