3 Октомври, 2022 13:03 3 334 4

Цените на жилищата в балканска държава

  • албания-
  • жилища-
  • търсене-
  • цени-
  • поскъпване

Поскъпването в Албания ще продължава

Цените на жилищата в балканска държава - 1
Снимка: Shutterstock

Албанските анализатори и брокери са единодушни, че определено не трябва да се очаква спад на цените на жилищата в балканската страна в обозримо бъдеще. Факт е, че летният сезон, традиционно характеризиращ се с ниска активност на купувачите, се оказа много натоварен през текущата година.

Постоянното покачване на цените, наблюдавано през последните години на албанския пазар на недвижими имоти, практически не оказва влияние върху динамиката на търсенето за покупка на апартаменти и вили. Интересът към придобиване на недвижимости расте стабилно, като допълнително тласка цените нагоре поради намаленото предлагане.

Търсенето се генерира не само от албанци, които искат да решат жилищния проблем. През летния период експертите наблюдават повишен интерес от страна на чужденци. Чуждестранните лица обмислят закупуването на имот в Албания като ваканционен дом или за организиране на комфортен престой за пенсионери в курортния регион, както и за инвестиция.

Очаква се цените на имотите в Албания да продължат да се покачват през есенния сезон поради по-високите разходи за строителство и труд, както и цялостното подобряване на качеството на жилищата, поръчвани от предприемачи в балканската страна.

Наемите също ще се повишат значително заради възстановяването на търсенето на туристически услуги и връщането на студентите в университетите след премахването на локдауните. По-специално, експертите очакват наемите да нараснат с до 25% до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянчето

    6 3 Отговор
    И у София така,само нагорееее
  • 2 Петър

    6 2 Отговор
    Лятото по принцип навсякъде по света е силния сезон за продажба на жилища. Щом в най-силния сезон няма продажби значи нещата отиват надолу. Вече започна да се наблюдава спад на цените и в България. А още е само началото
  • 3 Анонимен

    5 1 Отговор
    Гледайте какво правят Централните банки -цената на парите от тук нататък само ще расте ,обратното цената на имотите ще намалява,защото дълги години ниските лихви убиха реалните цени на активите ,и акции и имоти,сега следва приземяването
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.