Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 16:07 8 856 0

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • решение-
  • имот-
  • промяна-
  • статут

Министерството на труда и социалната политика получава управлението върху държавен имот в Бургас

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Земеделски земи се отнемат от МО и се включват в Държавния поземлен фонд

Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от Министерство на отбраната и включването им в Държавния поземлен фонд. Предмет на акта на Министерския съвет са девет поземлени имота, намиращи се в област Хасково, община Харманли, в местностите ,,Станково дере“ и ,,Ламуржата“. Имотите са с трайно предназначение на територията: земеделска. За тях е отпаднала необходимостта, свързана с отбраната и сигурността на страната, поради което с приетото Решение на Министерския съвет тези земеделски земи се включват в Държавния поземлен фонд.

Общинска служба по земеделие - Борово получава безвъзмездно за управление имот в град Две могили

С решение на Министерски съвет имот публична държавна собственост в град Две могили е предоставен за безвъзмездно за управление на Областна дирекция „Земеделие“ - гр. Русе, за нуждите на Общинска служба по земеделие - Борово, офис Две могили. Досега имотът е ползван от Министерството на вътрешните работи за нуждите на ОДМВР - Русе, но е с отпаднала за ведомството нужда.
В едномесечен срок министърът на вътрешните работи и директорът на Областна дирекция „Земеделие“ - гр. Русе трябва да организират приемането и предаването на имота, а областният управител на област Русе да състави акт за публична държавна собственост.

Променя се статутът на части от държавни имоти, използвани от „Гранична полиция“ в Любимец, Свиленград и Ивайловград

Правителството обяви части от имоти - публична държавна собственост за частна държавна собственост. Те се намират в област Хасково в поземлени имоти с предоставени права за управление на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Главна дирекция „Гранична полиция“ за изпълнение функциите на Регионална дирекция „Гранична полиция“ Смолян. Към днешна дата те вече не се използват по предназначение, поради опасност от самосрутване. Зданията ще бъдат премахнати по реда на Закона за устройство на територията, а средствата, необходими за това, ще бъдат осигурени за сметка на МВР

Министерството на труда и социалната политика получава управлението върху държавен имот в Бургас

Министерският съвет предоставя на Министерството на труда и социалната политика управлението върху имот - публична държавна собственост за изпълнение на функциите на ведомството. Той се намира на ул. ,,Булаир“ No 10 в гр. Бургас и представлява терен с площ 388 кв. м с построените в него триетажна и четириетажна сграда.
Необходимостта от имота е свързана с преобразуването на Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“ в административна структура, подчинена на министъра на труда и социалната политика

Община Радомир получава управлението върху държавен имот за социални нужди

По решение на Министерския съвет община Радомир получава управлението върху имот - публична държавна собственост за нуждите на Центъра за обществена подкрепа в Радомир. Дейността му е свързана с превенция на изоставянето, насилието, отпадането от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца в риск от 0 до 18 години и техните семейства. Имотът се намира в сграда №1 в ж.к. НОЕ в общинския център и представлява апартамент на първия етаж с площ 75,64 кв. м заедно с прилежащо мазе. Той е управляван до момента от Териториалната дирекция на НАП в Перник, но е с отпаднала за ведомството необходимост

Променя се статутът на държавни имоти в гр. Видин

Правителството обяви имоти - публична държавна собственост за частна държавна собственост. Те се намират в кв. ,,Южна промишлена зона“ на гр. Видин и представляват самостоятелен обект в сграда със застроена площ 170 кв. м и поземлен имот с построени в него пет сгради, които са с обща застроена площ 1536 кв. м. Имотите са с отпаднала нужда за Министерство на земеделието и ще бъдат предоставени за управление на областния управител на Видин, съгласно Закона за държавната собственост.

Община Лесичово получава държавен имот за изграждане на център за разделно събиране на строителни отпадъци

С решение на правителството община Лесичово поучава държавен имот в землището с. Калугерово, с площ 46867 кв. м. Имотът ще бъде използван за изграждането на общински „Център за разделно събиране и подготовка за повторна употреба на строителни отпадъци от домакинствата“. Инвестиционното намерение на община Лесичово се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“. Основната му цел е намаляване на количествата на депонираните и увеличение на рециклирани или оползотворени хранителни битови отпадъци, както и предотвратяването на смесването на строителни с битови отпадъци.


Община Харманли ще стопанисва „Изворът на Белоногата“
По решение на Министерския съвет община Харманли получава управлението върху имот - публична държавна собственост в м. „Хамаза“ – гр. Харманли. Той представлява терен с площ 8499 кв. м и разположената в него културна ценност „Герганина чешма“ ( „Изворът на Белоногата“).
Общината ще предприеме мерки за зашитата, опазването и популяризирането на културното наследство чрез различни средства за финансиране като програма „Опазване на недвижимото културно наследство“ към Министерството на културата (МК), средства от бюджета на общината или чрез финансиране от различни европейски проекти и програми. Общината е изготвила инвестиционен проект „Благоустрояване м. ,,Изворът на Белоногата“, гр. Xapманли, който е съгласуван с МК през 2016 г.

Община Карнобат получава държавен имот за социална дейност

С решение на правителството община Карнобат получава собствеността върху имот -частна държавна собственост в гр. Карнобат. Имотът представлява жилище, намиращо се на ул. ,,Стефана Чамурова“ № 51В, вх. Б, ет. 4, със застроена площ 76,12 кв. м, с прилежащо избено помещение с площ 5,51 кв. м и таванско помещение с площ 8,52 кв. м, заедно с идеални части от общите части на сградата и правото на строеж върху поземления имот.
Община Карнобат ще използва имота за социални дейности, свързана с настаняване на граждани с установени жилищни нужди. Имотът, управляван към момента от областния управител на област Бургас, е с отпаднала необходимост за областната администрация.

Община Радомир получава държавен имот за нуждите на СУ „Св. Кирил и Методий“

Министерският съвет обяви имот - публична държавна собственост за частна държавна собственост и го прехвърля в собственост на община Радомир. Поземленият имот с площ 6605 кв. м се намира на ул. ,,Цар Освободител“ № 1 в гр. Радомир. Включва и сграда на два етажа, със застроена площ 997 кв. м, с предназначение за образование. Имотът ще бъде използван за нуждите на Средно училище „Св. Кирил и Методий“ в града.

Община Пловдив получи държавни имоти за разширението и реконструкцията на ,,Голямоконарско шосе“

Правителството обяви имоти публична държавна собственост за частна държавна собственост и ги прехвърли на община Пловдив за разширението и реконструкцията на ,,Голямоконарско шосе“.
Реализацията на проекта е с цел повишаване пропускателната способност на една от най-натоварените входно-изходни артерии на град Пловдив и основна пътна връзка с автомагистрала „Тракия“.
Общината разполага с необходимите финансови средства за управление и поддържане на имотите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА