Last news in Fakti

27 Юни, 2003 00:00 1 529 0

В жк "Стрелбище" много се крадат коли

  • долара-
  • много-
  • комплекса-
  • делчев-
  • апартаменти-
  • големи-
  • офертни-
  • средните-
  • където-
  • панелки-
  • гоце делчев-
  • офертни цени-
  • средните офертни-
  • все още-
  • има много-
  • средните офертни цени-
  • долара през януари
Комплексът се намира в южните райони на София. Разположен е на югозапад от центъра на града. На юг от него се намира жк "Гоце Делчев", на запад - комплексите "Борово" и "Белите брези", на север - жк "Хиподрума", на североизток - жк "Иван Вазов", а на изток и югоизток - Южният парк.
В жк "Стрелбище"
новото строителство изяжда зеленината
При застрояването му преди години са запазени големи междублокови пространства, в които има много зеленина, останала от някогашните еднофамилни къщи с дворове. Днес тя е запазена единствено в зоните, където не се вихри застрояването тип "прозорец в прозорец".
, В комплекса има много големи ЕПК-таПо-рискови зони за чистотата на въздуха са на кръстовищата на големите пътни артерии, разположени по периферията на комплекса - булевардите "България", "Гоце Делчев" и "Петко Тодоров". По бул. "Гоце Делчев" превозните средства създават по-голям шум, защото настилката е от павета. Немалък шум вдигат и трамваите, движещи се по бул. "България", защото трасето на релсовия им път е разбито и се нуждае от подмяна.
Проблем за жк "Стрелбище" е наличието на
много гаражни клетки,
поставени в междублоковите пространства. Почти всички са незаконни и се очаква процедура за тяхното премахване. Разположени върху места, отредени за зелени площи самоделните гаражи не само загрозяват гледката на иначе хубавия комплекс, но и са неудобни. Говори се, че много от закритите гаражи в комплекса са наети от съмнителни елементи и в тях се укриват крадени автомобили. Районът е сред местата в столицата, където най-често се крадат или разбиват леки коли.Трите големи булеварда, по които минават маршрутите на масовия градски транспорт са в сравнително добро състояние. Изключение донякъде прави бул. "Гоце Делчев", по който на места има доста неравности. Повечето вътрешноквартални улици на комплекса са широки, но много от тях са изпълнени с дупки и неравности. В зоните, където жилищното строителство все още продължава, улиците и тротоарите са разбити.
picture:1,20030627_602.jpg, Между старите панелки все още могат да се видят останали хубави къщиКомплексът има достатъчно училища, детски градини, магазини и заведения. В много от новите кооперации приземните етажи са били строени специално за търговски обекти. Сега там има много удобни и луксозни магазини, кафенета и ресторанти. Наред с тях все още съществуват и магазинчетата в гаражите, открити преди десетина години.
Транспорт
От и за комплекса може да се пътува с трамвай 7, тролейбус 8 и автобуси 64, 73, 74, 76, 83, 102, 202, 204.Голямото разнообразие от жилищае характерна черта за сградния фонд в комплекса. Тук има всичко - стари и по-нови панелки, огромни ЕПК-та, стари тухлени блокове, еднофамилни къщи и нови кооперации. Много клиенти се изкушават да купят новопостроено жилище, но неговата площ винаги е доста по-малка от обявената в офертите. На всичко отгоре новите апартаменти се продават полуготови, жилищната ми площ не е разположена рационално, а централното топлоснабдяване е само добро пожелание.
Конюнктура
В началото на годината средните офертни цени за продажба на гарсониери в комплекса са били 16 420 долара. Към последната седмица на юни 2003 г. те са на ниво от 15 200 долара. Нелогичното снижение се дължи на по-голямото предлагане на панелки. През периода малко увеличение се наблюдава и при средните офертни цени на двустайните апартаменти - от 23 310 долара (през януари) на 23 500 в през този месец. Най-чувствителен е скокът на средните офертни цени за тристайните апартаменти - от 36 470 на 39 690 долара.
През януари гарсониерите са се предлагали за наемане средно за 102 долара, а 6 месеца по-късно - за 127. При двустайните офертите за бележат лек спад от 159 на 154 долара. За тристайните апартаменти също се наблюдава намаление от 240 на 227 долара.
picture:2,20030627_6.jpg, Васил ТАШЕВСКИ
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА