Last news in Fakti

2 Юли, 2003 00:00 520 0

Народът в паника заради новите цени

  • иванов-
  • защото
"Ще измрем от глад, заради новите цени на тока и телефоните", оплака се пред "Монитор" вчера 79-годишната Станка Георгиева, докато инкасаторът отчиташе електромерите в блок 26 в столичния квартал "Хаджи Димитър". "Няма да плащам, да ни вземат апартамента, няма от къде да вземем толкова пари ", добави разтревожената пенсионерка.
Общо с мъжа й получавали на месец 140 лева пенсии, а сметките за ток преди увеличението стигали 60 -70 лева, защото топлели водата с бойлер. Голяма част от пенсиите на семейството отивали и за лекарства на съпруга, който е неподвижен и лежи на легло. Бабата се чудела какво да сготви, защото парите не стигали дори за храната.
"Още миналата година си спряхме телефона, много скъпо ни излиза това удоволствие. От години не съм плащал и парното, но тока не може да не се плати ", каза пък 43-годишният шофьор Наско Иванов. По неговите сметки увеличението на цената на електроенергията ще прибави към месечната сметка още 20 лева, до 90-100 лева.
Доходите на четиричленното семейство на Иванов били под 400 лева на месец. Не можели да спестяват от храната за сметка на тока, защото и без това осигурявали само най-необходимото за трапезата. "Ще си носим старите чепици и ще си седим само в къщи", добави Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА