Last news in Fakti

3 Юли, 2003 00:00 508 0

240 000 домакинства се отказали от тока

  • повече
Близо 10 на сто от домакинствата в България са без ток, защото не могат да плащат високите цени, съобщи вчера шефът на федерация "Енергетика" към КТ "Подкрепа" Мирослав Митовски. Това прави 240 000 семейства у нас, тъй като общо те са 2,4 милиона по данни на другия синдикат - КНСБ. Според Митовски само в Габровско 11 000 души си светят със свещи и се греят на дърва през зимата.
С новите цени все повече потребители ще се отказват от ползването на ток и парно, обявиха от КТ "Подкрепа". Оттам прогнозираха, че след приватизацията на електроразпределителните дружества цената на електричеството ще се увеличава още повече. От 1 юли токът поскъпна с 20,61%, а парното - с над 11%.
Тази година с енергийните помощи ще покрием в пълен размер увеличението на тока, увери междувременно пред "Монитор" зам.-социалният министър Христина Христова. Това означава, че бедните на ток и парно трябва да получават по 52,65 лева месечно през 5-те месеца на отоплителния сезон. Миналата зима помощта беше 45,38 лева, увеличението ще е малко повече от 7 лева. Точните сметки обаче още не са направени и размерът на помощта не е обявена официално.
,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА