Last news in Fakti

30 Юли, 2013 11:22 2 518 0

Европейският Лас Вегас

  • евровегас-
  • мадрид-
  • инвестиция

„Кризата не ни пречи!”. Като че ли това искат да кажат испанците с новия си проект – Евровегас. Целта му е да наподобява Лас Вегас. Плановете са да бъде готов през 2022 г. В него ще има 12 хотела, шест казина, три голф игрища, мол, зона за развлечения, кина. Ще се намира в едно от Мадридските предградия на площ от 750 хектара. Специалисти от пазара на недвижими имоти окачествяват Евровегас като един от най-мащабните проекти, които някога са реализирани на Стария континент.

Инвеститор е Las Vegas Sands, собственост на американският предприемач Шелдън Аделсон. Проектът се оценява на 17 млрд. EUR. Несъмнено подобна атракция ще увеличи в пъти броя на туристите в испанската столица.

Евровегас ще съживи региона като се очаква да създаде близо 100 000 нови работни места. За испанските власти е особено важно наличието на 12 нови хотела, което ще е плюс при евентуално одобрение на Мадрид за домакин на Олимпийските игри през 2022 г. Все още не е уточнена точна дата за започване на строителните дейности, но се очаква първата копка да бъде направена в края на 2013 г.

Испанците обаче не се радват много на проекта. Първоначалната информация за неговото съществуване доведе до вълна от протести, в резултат на липса на прозрачност на проекта и съмнения, че ще бъдат създадени хиляди работни места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА