Last news in Fakti

8 Декември, 2022 07:40 6 930 2

Отчуждават имоти, за да строят улици

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Промениха статута на редица имоти

Отчуждават имоти, за да строят улици - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет възложи на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив да сключи договор за покупка на имот в полза на държавата. Той ще бъде предоставен безвъзмездно за управление на Министерството на околната среда и водите за нуждите на РИОСВ - Пловдив. Със закупуването на имота се осигурява допълнителна работна площ за нуждите на РИОСВ-Пловдив, което ще обезпечи по-доброто административно обслужване на гражданите.

Правителството учреди безсрочно вещо право - сервитут, върху поземлени имоти в горски територии - публична държавна собственост, разположени в района на Държавно горско стопанство-Михалково към Южноцентрално държавно предприятие-Смолян Общата площ на сервитутната зона е 0,152 дка в землището на с. Михалково, община Девин и се учредява в полза на „Михалково“ АД. По този начин ще бъде изграден и обслужен подземен водопровод, включително прилежащи към него съоръжения (шахти с площ до 15 кв. м). Решението е в съответствие със Закона за горите, с който се допуска строителство в горски територии - държавна собственост.

С решение на правителството община Бургас получава държавен имот - частна държавна собственост за изграждането на второстепенна улица. Теренът е с площ 521 кв. м и се намира в ж.к. „Славейков“ в града. С изграждането на улицата се цели подобряването на инфраструктурата на територията на общината.

На община Бяла, област Варна, се предоставят за безвъзмездно управление четири имота публична държавна собственост за срок от 10 години. Терените са с обща площ от над 40 декара и попадат в землищата на гр. Бяла и рибарско селище „Чайка“. Необходими са за реализацията на проект за предотвратяване на свлачищните и срутищни процеси в района на рибарско селище „Чайка“ и прилежащата акватория. Чрез предвидените мероприятия се цели стабилизиране на брега и осигуряване на неговата цялост и нормална експлоатация, както и защита на човешкото здраве и техническата инфраструктура. Според заключение на „Геозащита“ ЕООД - Варна, стартирането на строително-монтажни работи за изграждане на брегоукрепителни и укрепителни съоръжения не търпи отлагане поради динамичните процеси на терена. С Решение № 722 на Министерския съвет от 5 октомври 2022 г. е разрешено и учредяване на безвъзмездно право на строеж върху морското дъно в полза на община Бяла.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вече

    6 3 Отговор
    няма ли да ги палят за да строят ?
  • 2 един от многото

    11 1 Отговор
    Застроиха улиците и зелените площи , сега отчуждяват и купуват имоти за да строят улици! Само , че в първия случай на далавера са строителния бизнес , а и в двата , нормалните данъкоплатци са от страната на булката!