14 Август, 2013 09:37 28 229 3

Продават къщи на данъчна оценка

  • imot.bg-
  • къщи-
  • данъчна оценка

По време на бума на пазара на недвижими имоти разликата между данъчната оценка и цената, на която се продаваше имота беше в пъти. Тогава почти никой от участниците на пазара не можеше и да си представи, че само след няколко години би продал имота си на данъчна оценка. Такива случаи вече има. Преди време подобна сделка беше реализирана дори в луксозния столичен квартал „Лозенец”. Често подобна картина може да се види и при продажбата на къщи в покрайнините на големите градове, като например Пловдив. „Всички търсят най-евтините имоти на село. Вече се продават къщи на реални цени, които са почти изравнени с данъчните им оценки”, казва Румяна Василева управител на агенция за недвижими имоти пред в-к „Монитор” и уточнява, че сделки се сключват единствено ако стойността на имота не е много над пазарната.

Цените на къщите в пловдивския „Бевърли хилс”

Селата Белащица и Марково се считат за родопския Бевърли хилс. В Белащица цените на къщите започват от 40 000 EUR, сочи справка в сайта imot.bg. Срещу тази сума може да се купи къща с разгъната застроена площ от 140 кв.м., намираща се във вилната зона на селото. Към нея има и двор от 440 кв.м. Най-скъпата къща, от близо 80-те предложения, е на стойност 280 000 EUR. Тя е с площ 230 кв.м, а дворът към нея е 500 кв.м. Има изградена отоплителна система, LED-осветление, монтирани са соларни панели, климатици във всички стаи, както и външен басейн.

От 35 000 EUR започват офертните цени за къщи в Марково. В селото се предлагат около 70 масивни постройки. Преобладаващата част от тях са старо строителство. Цената на новите започва от 64 000 EUR. Срещу тази сума може да се купи двуетажна къща с площ 139 кв.м и двор от 410 кв.м. Имотът е с локално парно на дърва. Къщата е с целогодишен достъп. Един от най-скъпите имоти е луксозна къща с площ 350 кв.м. Имотът разполага с басейн, винарна, барбекю, което може да се използва и през зимата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пирамид Хлътков

    3 0 Отговор
    Ъхъ
  • 2 по темата

    4 0 Отговор
    Сриването на имотите се дължи на това, че така нареченият "Бевърли Хилс" има предпоставка за запустяване, причината: недалновидното прибързано строителство по времето, когато на присвоените (откраднати) пари им се търсеше бързо влагане, и сега е започнало едно голямо бъйтане по зелените .
  • 3 Явор Яромиров

    3 1 Отговор
    аха....драсни пак,като станат на 50% под данъчната оценка,да се разходя да купя едно мезонетче или скромна 300кв къщица