Last news in Fakti

25 Януари, 2023 15:53 3 079 3

Промениха статута на къща

  • правителство-
  • имот-
  • статут-
  • промяна

Става дума за бивш пункт за управление на Областния съвет по сигурност

Промениха статута на къща - 1
Снимка: БГНЕС

С решение на Министерския съвет имот в село Гиргини, община Габрово е обявен за частна държавна собственост. Досегашният статут на имота е бил публична държавна собственост, стопанисван от областния управител на област Габрово.

По действащия план на село Гиргини имотът представлява масивна едноетажна сграда със застроена площ 500 кв.м., построена през 1978 г. и е бивш пункт за управление на Областния съвет по сигурност. Понастоящем имотът е снет от оперативен отчет и не е свързан с изпълнение на преките функции на Областна администрация на област Габрово.

Обявяването на имота за частна държавна собственост ще допринесе за неговото ефективно управление.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    6 0 Отговор
    Чудо голямо, те промениха вече стстута на хората, от хора на модерни роби и трето полови тука за някаква къща трябва да се морим да четем
  • 2 ГГГ

    9 0 Отговор
    Някой роднина на местната власт ще я вземе за без пари...
  • 3 Майк Алън Патън

    0 0 Отговор
    А какъв е статута на една точно определена къща в Барселона ? Къщата на МЕТРЕСАТА ? Къщата на Вожда !