Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 11:26 2 556 1

Национална компания ще управлява над 50 имота

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут-
  • нкжи

Правителството промени статута на редица имоти

Национална компания ще управлява над 50 имота - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на 56 имота - публична държавна собственост. Те са разположени на териториите на село Самуилово, село Михайлово и село Воденичарово, община Стара Загора, област Стара Загора. Това ще позволи реализацията на национален обект „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас, Фаза 2“, позиция 5 „Модернизация на железопътен участък Оризово - Михайлово“.

По решение на правителството се отчуждават имоти и части от имоти - частна собственост, необходими за изграждането на пътен възел при км 102+753 към обект „Път 1-1 (Е-79) Обход на гр. Монтана от км 102+060 до км 114+512.20“. Имотите, които подлежат на отчуждаване, са определени съгласно одобрения подробен устройствен план - парцеларен план за трасето. Те се намират в землището на с. Долна Вереница, община Монтана, област Монтана. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

В качеството си на концесионер по договор за добив на въглища от „Източномаришки въглищен басейн“, „Мини Марица-изток“ ЕАД ще получи четиринадесет имота - публична държавна собственост като принадлежност към обекта на концесията. Имотите попадат в концесионната площ и се намират в землището на с. Главан, община Гълъбово, област Стара Загора. С настоящото решение се дава възможност и правно основание на концесионера - „Мини Марица Изток“ ЕАД, да извършва дейности, свързани с изпълнение на концесионния договор в имотите.

С решение на Министерски съвет община Медковец получава собствеността върху имот - частна държавна собственост в с. Медковец. Имотът представлява апартамент със застроена площ 59,68 кв. м заедно с прилежащо избено помещение с площ 6,12 кв. м. Жилището се намира на ул. „Георги Димитров“ и ще бъде използвано от община Медковец за социални дейности, свързани с настаняване на граждани с установени жилищни нужди. Имотът, управляван към момента от областния управител на Монтана, е с отпаднала необходимост за областната администрация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    1 0 Отговор
    Това вредно за България правителство ще вреди,докато е на власт.По Конституция е написано, че трябва да решава текущи проблеми, но това не е важно, важно е набързо да задоволят лични, не държавни интереси, а това са интересите на мафията Герб и съпридружните й партии. Фактите са много, шефът им пРезидента е доволен, вчера човека на КГБ Милен Велчев официално се сдоби с перачницата на мръсните руски пари ВТБ и така вървим напред към руска губерния.Истинските българи трябва задружно да спасим България на изборите от руско-българската мафия.